Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Najlepší čas začať s fotografovaním

Najlepší čas začať s fotografovaním

Tí, ktorí fotia roky, a najmä tí, čo začali s fotografiou na prelome tisícročí, si prešli zaujímavou, ale často neľahkou cestou. Roky trvalo, kým digitálne fotoaparáty dospeli. Boli drahé, chýbali objektívy. Na internete bolo kvalitných stránok o digitálnej fotografii málo. Nedostatky techniky a informácií sme kompenzovali nadšením.

2020-09-22 06:00:00
Karol Srnec
6451
 
 
  • 3736
    16

    Rovnica fotografie

    Fotografia je ako krasokorčuľovanie. Hodnotí sa technická kvalita a umelecký dojem. Na konci porota udelí za oboje body.

  • 4601
    0

    Krásné Vianoce!

    Chcem vám napísať o tom, že včera som na križovatke dlho nečakal, ani nikto z vedľajšej nemusel vtrhnúť na hlavnú cestu a zablokovať na nej autá. Bolo to, ako keby som sníval príjemný sen. Pomyslel som na naše a vaše ePhoto... :)

  • 5162
    0

    Ako dosahovať vyšší kvalitatívny štandard

    Často sa mi stáva, že na akciách stretnem fotografov, ktorí používajú kvalitnú techniku, ale ich fotografie už tak kvalitné nie sú.

  • 5593
    41

    Fotonko / Druhé interview s budúcim majstrom fotografického remesla

    Naše náhodné stretnutie s Fotonkom, ako začínajúcim fotografom nás nenechalo chladným a po prvom rozhovore sme si povedali, že budeme jeho tŕnistú začiatočnícku cestu, kde – tu, sledovať. Nedalo nám teda a po čase sme sa Fotonkovi ozvali, netrvalo dlho a absolvovali sme s ním druhé, nemenej zaujímavé stretnutie v tej istej kaviarni.

  • 5618
    47

    Parkové výstavy fotografií

    Blíži sa leto a s tým aj rôzne parkové výstavy fotografií.  Na takýchto  výstavách  môže svoje fotografie vystaviť hocikto, nezáleží na veku autora, ani na tom, či je začiatočník, alebo už skúsenejší fotograf. Stačí mať vytlačené fotografie, zobrať si k nim štipce, aby ich bolo čím prichytiť k sieti.

  • 5695
    18

    Rodičia, ste pripravení na vysvedčenia?

    Skĺbenie zábavy s tvorivou činnosťou by mohla byť ideálna kombinácia, nemyslíte?

  • 6159
    44

    Žiť (takmer) dokonalý eSvet

    Priznajme si to. Sme nepochybne členovia komunity. Internetovej komunity, mal by som dodať, pretože to je veľmi podstatný dodatok. Každý tu raz začal. Našiel ePhoto na google, odporučil mu ho kamarát, alebo kamarátka, alebo sa tam dostal z inej stránky tejto veľkej internetovej knihy. Potešený novým objavom klikol na odkaz k registrácii. V kolónkach formulára sa ocitlo pár viac, či menej pravdivých údajov, podmienky portálu…

  • 6630
    11

    Ukážte sa svetu

    Určite mnohí z vás majú vo svojich zbierkach fotografie, o ktorých ste si aspoň raz povedali, že by nebolo zlé, keby ste ich mohli prezentovať aj na verejnosti. Zorganizovanie výstavy fotografií môže byť niekedy dosť nákladnou a časovo náročnou udalosťou, preto väčšinou zostane len pri myšlienke.

  • 6670
    6

    Dbajte na detaily I. - fotografovanie

    Prestaňte flákať fotografovanie. Vyhnite sa zbytočným chybám, buďte precízni, zamerajte sa na detaily.

  • 6750
    18

    Otvorte sa inšpiráciam

    Inšpirujte sa z rozmanitých zdrojov a využite pôsobenie na všetky vaše zmysly.

  • 6764
    15

    Kapely, ktoré fotím

    Čo je snom fotografa, ktorý často fotí koncerty? Napríklad dostať sa fotiť na obľúbeného zahraničného interpreta, alebo mať z fotenia koncertov aj peniaze a nielen toľko, čo fotografovi akurát vystačí na drinky počas večera, na cestovné a na jedlo k úprave fotografií....

  • 7057
    31

    O fotografii I.

    Dnes trošku filozoficky, o fotografoch a pre fotografov. Tibor Huzsár raz pred rokmi povedal, že „fotografia je životný štýl“. Veľmi som tomu vtedy ešte nerozumel, aj keď som si myslel, že rozumiem. Teraz s odstupom času začínam tušiť, čo tým chcel povedať. Nie je možné z dlhodobého a osobnostného hľadiska brať fotografiu povrchne, myslím tým len ako zdroj obživy alebo iba ako zdroj zábavy (či kombináciu týchto dvoch…

Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.