TAMRON oznamuje vývoj prvého objektívu s bajonetom CANON RF

Po dlouhém čekání dostal TAMRON "zelenou" a začal vyvíjet objektivy pro systém Canon RF / RF-S. Prvním objektivem společnosti TAMRON vybaveným bajonetem Canon RF by měl být již známý širokoúhlý objektiv B060, který je už teď v nabídce s bajonety Sony E a Fujfilm X. TAMRON 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD by se měl ale dočkat nejen nového bajonetu, ale i několika vylepšení! Dle náhledových fotek přibude přepínač mezi AF / MF ostřením. Objevili se i informace, že objektiv dostane po vzoru objektivů poslední generace i konektor USB-C a tedy TAMRON LENS UTILITY a tedy i možnost např. aktualizace firmwaru.

Objektivy TAMRON pro bezzrcadlové fotoaparáty s výměnnými objektivy jsou vysoce ceněny pro svou kombinaci vynikajícího optického výkonu a kompaktního, lehkého designu.

Po obdržení mnoha požadavků od zákazníků na objektiv s bajonetem CANON RF se TAMRON rozhodl vyvinout objektiv na základě licenční smlouvy (nikoliv prostřednictvím zpětného inženýrství).

11-20mm F/2.8 je objektiv s vysokou světelností a zoomem pokrývající rozsah ohniskových vzdáleností od ultra širokoúhlých 11 mm do 20 mm (přepočet na full-frame 17.6-32 mm), s maximální světelností F/2.8 v celém rozsahu ohniskových vzdáleností. S překvapivě kompaktním a lehkým designem působí objektiv dobře vyváženě, když je nasazen na kompaktním těle APS-C bezzrcadlovky, takže je ideální pro běžné použití. Navzdory malému a lehkému designu poskytuje také obrazový výkon na vysoké úrovni. Širokoúhlé makro fotografování je možné na 11 mm s MOD (minimální vzdáleností objektu) 0,15 m a maximálním poměrem zvětšení 1:4 a jeho ohromující výkon při fotografování na blízko umožňuje kreativní využití perspektivy na širokoúhlém konci. Objektiv také obsahuje systém pohonu AF s jednotkou krokového motoru RXD (Rapid-eXtra-silent stepping Drive), která je pozoruhodně tichá. Objektiv přesně zachycuje nejen statické snímky, ale i video. Je také vysoce praktický, s konstrukcí odolnou proti vlhkosti, fluorovou vrstvou a dalšími funkcemi navrženými pro fotografování venku, což uživatelům umožňuje snadno si vychutnat vysokou kvalitu obrazu tohoto ultra širokoúhlého objektivu s velkou světelností F/2,8 za různých podmínek.

Objektiv by měl přijít ještě v roce 2024 (očekáváme Q4). Cena novinky zatím není známa, proto ještě nejsou možné předobjednávky. Jakmile budeme vědět více, budu Vás informovat.

Paladin25
2024-04-25 10:36:30
Výborná správa. Čím viac možností pre užívateľov, tým lepšie!

roka222
2024-04-25 17:42:09
príspevok od: Paladin25
Výborná správa. Čím viac možností pre užívateľov, tým lepšie!
Nu len , aby cena nebola x krát večia . (ako na otvorený systém Sony )

Paladin25
2024-04-25 17:55:19
príspevok od: roka222
Nu len , aby cena nebola x krát večia . (ako na otvorený systém Sony )
To som dosť zvedavý objektívy na "Z" ktoré už sú na Sony sú o dosť drahšie. Samozrejme aj cena objektívov na Sony sa v čase menila. A keď prišli boli drahšie ako stoja teraz ale stále sa mi zdá že Nikon sú jednoducho drahšie

Canon objektívy sú drahé alternatíva moc nie je ... tamron nebude mať dôvod tlačiť ceny dole takže očakávam že objektív môže byť o 100-150,- EUR drahší ako stojí na Sony.