Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Najlepší čas začať s fotografovaním

Najlepší čas začať s fotografovaním

Tí, ktorí fotia roky, a najmä tí, čo začali s fotografiou na prelome tisícročí, si prešli zaujímavou, ale často neľahkou cestou. Roky trvalo, kým digitálne fotoaparáty dospeli. Boli drahé, chýbali objektívy. Na internete bolo kvalitných stránok o digitálnej fotografii málo. Nedostatky techniky a informácií sme kompenzovali nadšením.

2020-09-22 06:00:00
Karol Srnec
6433
 
 
  • 7693
    9

    Ako naučiť dieťa fotografovať

    Máte doma dieťa a rozmýšľali ste, že by ste ho zasvätili do tajov fotografie? Kedy je ten vhodný vek? Aké sú vlastne možnosti na Slovensku pre vzdelávanie detí v tejto oblasti? Na tieto otázky sa pokúsim nájsť odpoveď v nasledujúcich riadkoch.

  • 9004
    17

    Fotograf + objekt = výsledok

    Fotenie ľudí nie je len o zaznamenaní ich fyzického vzhľadu, je to aj snaha o zachytenie ich osobnosti a toho, čo z nich vyžaruje. Tak ako v realite, aj vo fotografii je podstatnejšie aký je človek vo svojom vnútri. Nie je to len o fyzickej kráse, ale i o charizme človeka a jej zobrazení.  Fotografia na nás má pôsobiť, vyvolávať v nás emócie.

  • 8336
    14

    Stránky, ktoré sa oplatí sledovať, 2. Časť

    V dnešnej dobe je asi najväčšia možnosť, ako svoju tvorbu zviditeľniť, založiť si stránku na niektorej zo sociálnych sietí. V prvej časti som už nejaké stránky umelcov na Facebooku predstavila, v tomto pokračovaní  ich nájdete viac. Prijemné pozeranie prajem.

  • 6747
    15

    Kapely, ktoré fotím

    Čo je snom fotografa, ktorý často fotí koncerty? Napríklad dostať sa fotiť na obľúbeného zahraničného interpreta, alebo mať z fotenia koncertov aj peniaze a nielen toľko, čo fotografovi akurát vystačí na drinky počas večera, na cestovné a na jedlo k úprave fotografií....

  • 31378
    29

    Instagram

    Túto aplikáciu na mojom iPhone som si zamilovala od prvého kliknutia, patrí ku každodennej súčasti môjho života a rozhodla som sa preto napísať o nej recenziu.

  • 11404
    17

    Stránky, ktoré sa oplatí sledovať

    Ak na internete trávite dosť času, určite máte svoje obľúbené fotografické, umelecké  stránky, alebo stránky, ktoré vás inšpirujú a radi by ste sa s nimi podelili. Môžete v komentároch pod článkom. Ja vám ponúkam výber stránok, ktoré spríjemňujú čas na internete mne.

  • 8609
    104

    Fotografická kríza, čo s ňou?

    Foťák je zbalený a ja trpím. Nevidím nič zaujímavé. Akoby moje oči potrebovali vypláchnuť. Zmyť prach, ktorý mi bráni vidieť fotogenický svet. Ale ako? A prečo sa vlastne takto cítim? Už ma to prestáva baviť? Nie som dosť dobrá? Nemám už z toho radosť? Nie som spokojná s ničím čo odfotím. Spracovanie fotografií z dnešného fotenia bude pozostávať z jedného veľkého DELETE. Mám chuť to zabaliť!

  • 5602
    47

    Parkové výstavy fotografií

    Blíži sa leto a s tým aj rôzne parkové výstavy fotografií.  Na takýchto  výstavách  môže svoje fotografie vystaviť hocikto, nezáleží na veku autora, ani na tom, či je začiatočník, alebo už skúsenejší fotograf. Stačí mať vytlačené fotografie, zobrať si k nim štipce, aby ich bolo čím prichytiť k sieti.

  • 9158
    21

    Hodili by sa vaše fotografie na stenu?

    V dnešnej dobe má zrkadlovku veľa ľudí, preto ak sa chcete odlíšiť od davu a predať svoje fotografie, musí vaša tvorba zaujať.  Ľudia sú rôzni, takže nie každému sa môže vaša tvorba páčiť. Niekto si radšej dá do obývačky fotografiu krajinky, niekto kvetinkový, alebo zvierací námet, niekto reportážnu fotografiu, niekto vyslovene umeleckú fotografiu spojenú s montážou, kolážou...

  • 20601
    33

    Nenuď sa, odfoť sa!

    Autoportrét nemusí  vyzerať  len tak, ako ho väčšina pozná z niektorých profilových fotografií na sociálnych sieťach- postavenie sa k zrkadlu, grimasa „duck face“, samozrejme nesmie chýbať blesk, ktorý sa v zrkadle odráža a v pozadí kopa kozmetických výrobkov.

  • 5591
    41

    Fotonko / Druhé interview s budúcim majstrom fotografického remesla

    Naše náhodné stretnutie s Fotonkom, ako začínajúcim fotografom nás nenechalo chladným a po prvom rozhovore sme si povedali, že budeme jeho tŕnistú začiatočnícku cestu, kde – tu, sledovať. Nedalo nám teda a po čase sme sa Fotonkovi ozvali, netrvalo dlho a absolvovali sme s ním druhé, nemenej zaujímavé stretnutie v tej istej kaviarni.

  • 9175
    34

    Ako som sa opäť dostal k analógovej fotke

    Pred časom som si prečítal článok Digitalizácia negatívov, ktorý poskytol užívateľom tohto portálu jednoduchý návod ako lacno a efektívne zdigitalizovať svoje negatívy z analógových čias. Doma sa mi povaľovali na poličke zaprášené negatívy ešte z leta minulého roku a čakali na naskenovanie na starom skenery Canon 8000F. Skenovanie na tej lepšej kvalite trvalo približne trištvrte hodiny a bolo to strašne zdĺhavé…

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.