Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Najlepší čas začať s fotografovaním

Najlepší čas začať s fotografovaním

Tí, ktorí fotia roky, a najmä tí, čo začali s fotografiou na prelome tisícročí, si prešli zaujímavou, ale často neľahkou cestou. Roky trvalo, kým digitálne fotoaparáty dospeli. Boli drahé, chýbali objektívy. Na internete bolo kvalitných stránok o digitálnej fotografii málo. Nedostatky techniky a informácií sme kompenzovali nadšením.

2020-09-22 06:00:00
Karol Srnec
6380
 
 
  • 12270
    26

    Štúdium

    Mnohí z ľudí, ktorých záľubou je fotografia a budúce mesiace budú tráviť v očakávaní posledných chvíľ svojho stredoškolského života sa iste zamysleli nad jednou otázkou. Čo takto využiť svoju vášeň na štúdium, ktoré ma bude naozaj zaujímať? Bolo by predsa skvelé robiť seminárne práce počas výletu s foťákom a pri nákupe techniky sa sám sebe či rodičom vyhovárať vetou „potrebujem to do školy“, no nie? Iste takto premýšľajú aj…

  • 36722
    117

    Ktože je to tá Martinka z Turca?

    Už sme si zvykli, že nedokonalosti prírody sú retušované šikovnými i nešikovnými grafikmi a z časopisov a reklám na nás hľadia dokonalé bytosti, tak veľmi vzdialené od reality. Vytriezvenie nastáva, ak modelku (moderátorku, herečku, spevačku...) odfotia tajne nenalíčenú, vynášajúcu smetie. Nebyť popisu pod fotkou, asi by sme ju ani nespoznali. Modeling, bulvár, paparazzi. S naším myslením je neustále manipulované a niekedy je ťažké oddeliť pravdu…

  • 6149
    44

    Žiť (takmer) dokonalý eSvet

    Priznajme si to. Sme nepochybne členovia komunity. Internetovej komunity, mal by som dodať, pretože to je veľmi podstatný dodatok. Každý tu raz začal. Našiel ePhoto na google, odporučil mu ho kamarát, alebo kamarátka, alebo sa tam dostal z inej stránky tejto veľkej internetovej knihy. Potešený novým objavom klikol na odkaz k registrácii. V kolónkach formulára sa ocitlo pár viac, či menej pravdivých údajov, podmienky portálu…

  • 8369
    43

    Kedy nám vrátite kompakty?

    Keď sa ešte fotografovalo výhradne na film, tiež boli v ponuke zrkadlovky a kompakty. Aj keď sa situácia javí podobne, ako je tomu teraz, bol tu veľký rozdiel. Filmové zrkadlovky a kompakty používali rovnaké záznamové médium. Ten najlepší film ste mohli dať do obidvoch typov fotoaparátov a potom záležalo len na objektíve, aké fotografie ste z fotoaparátu dostali.

  • 8458
    94

    Interview s budúcim majstrom fotografického remesla

    Doba digitalizácie sprístupnila čaro fortografie širokým masám a dnes vari niet domácnosti, kde by chýbal fotoaparát. Tejto krásnej záľube sa venuje čím ďalej, tým väčšie množstvo ľudí a my sme si v redakcii povedali, že nájdeme zapáleného začiatočníka a pozhovárame sa s ním o začiatkoch, na ktoré si už mnohí starí harcovníci ani nepamätajú.

  • 4593
    0

    Krásné Vianoce!

    Chcem vám napísať o tom, že včera som na križovatke dlho nečakal, ani nikto z vedľajšej nemusel vtrhnúť na hlavnú cestu a zablokovať na nej autá. Bolo to, ako keby som sníval príjemný sen. Pomyslel som na naše a vaše ePhoto... :)

  • 13517
    63

    Technická kvalita fotografií

    Technická kvalita, ukrývajúca sa mnohokrát pod skratkou TK, je v komentároch a hodnoteniach fotografií veľmi skloňovaný pojem. Často sa pod fotografiou dočítame, že má nízku technickú kvalitu, alebo na svoj žáner nespĺňa predpoklad tohto parametru.

  • 6610
    11

    Ukážte sa svetu

    Určite mnohí z vás majú vo svojich zbierkach fotografie, o ktorých ste si aspoň raz povedali, že by nebolo zlé, keby ste ich mohli prezentovať aj na verejnosti. Zorganizovanie výstavy fotografií môže byť niekedy dosť nákladnou a časovo náročnou udalosťou, preto väčšinou zostane len pri myšlienke.

  • 12841
    70

    Rozpačitá galéria portrétov

    Kritický pohľad na billboardy komunálnych volieb.

  • 11152
    53

    Digitalizácia fotografie na Slovensku

    Digitálom stačilo pár rokov, aby vytlačili filmovú fotografiu, hoci o tom mnohí pochybovali.

  • 9402
    21

    Nikon a Robbie Williams

    I am a Nikon, is he a Nikon?

  • 10774
    56

    Odborné fotografické kurzy, workshopy, semináre...

    Fotografickí nadšenci dnes majú množstvo možností na vzdelávanie: workshopy, kurzy, fotovýlety... Ako sa zorientovať?

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.