Hore

Video s Olympus CSC - základná výbava

Snímať video dnes môžete ktorýmkoľvek fotoaparátom ihneď po vybalení, vložení batérie a pamäťovej karty. Lepšie výsledky dosiahnete so správnym príslušenstvom.Fotoaparáty dnes plnia úlohu univerzálneho zariadenia pre snímanie fotografii a videa. Nároky na kvalitu videa neustále narastajú a aj amatérsky filmári vyžadujú Full HD rozlíšenie, filmový look, kvalitný zvuk. Toto všetko im bez zbytočne vysokých nárokov na obsluhu a vybavenie ponúkajú CSC fotoaparáty. Tie postupne vytláčajú prémiové kompakty a ultrazoomy, zároveň ukrajujú z podielu digitálnych zrkadloviek. V niektorých krajinách je počet predaných CSC fotoaparátov rovný počtu predaných zrkadloviek.

O fotografii je k dispozícii množstvo informácii v knihách, časopisoch a internete. O videu sa toho dozviete menej, rozhodli sme sa to zmeniť a pripravili sme pre vás seriál o snímaní videa s CSC fotoaparátom, určený začínajúcim filmárom. Aj keď budeme používať techniku Olympus, informácie môžete aplikovať aj na iné značky CSC fotoaparátov a dokonca aj na videokamery, mobilné telefóny a zrkadlovky.

V prvej časti nášho seriálu sme si povedali, prečo sú CSC fotoaparáty Olympus, ale aj inej značky, viac než vhodné pre snímanie videa. Teraz sa budeme venovať základnej výbave pre snímanie videa, ktorú si v ďalších častiach rozoberieme do detailov.

Fotoaparáty

Všetky CSC fotoaparáty Olympus sú vhodné pre snímanie videa. V rade PEN medzi nimi nie je, z hľadiska kvality, rozdiel. Rozdiel je v ergonómii a technickej výbave, ktorá priamo nesúvisí s kvalitou videa. Vrcholom ponuky je rada OM-D, ktorá ma zatiaľ len jedného zástupcu. Prehľad CSC fotoaparátov nájdete v našom článku a samozrejme na stránkach www.olympus.sk.

Vyberte si model podľa vašich finančných možnosti a technických požiadaviek. Stručne zhrniem kritéria výberu. V rade PEN je základný model označený písmenami PM (mini), je určený pre tých, ktorý chcú jednoduchosť kompaktu ale s kvalitnejším obrazovým výstupom. V strede sa nachádza model označený písmenami PL (light), ktorý má pokročilejšiu ergonómiu ovládania a je určený aj náročnejším fotografom. Naviac má výklopný displej, čo je pri snímaní videa, veľkým plusom. Model s jednoduchým označením P je vrcholom rady PEN. Má naviac elektronický hľadáčik a špičkový OLED displej. Koncepčne odlišná je rada OM-D, ktorá vo väčšej miere kopíruje ergonómiu a funkcionalitu zrkadloviek, pri zachovaní kompaktných rozmerov a výhod CSC konštrukcie.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia