Hore
Fórum » Vyberáme fotoaparát
 

Canon EOS M50 Mark II alebo Sony Alpha 6000

lucia47
2022-10-15 18:54:44+02
Ahojte, čo by ste poradili pre začiatočníka, Sony Alpha 6000 alebo Canon EOS M50 Mark II ? Chcela by som hlavne fotiť - prírodu, architektúru, ľudí. Prípadne ak viete odporučiť aj nejaké objektívy. Ďakujem
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2022-10-15 20:00:42+02
Je tu velky predpoklad, ze Canon skonci so systemom M, pretoze ma novy Sysem R, kde su fotaky a objektivy FF aj APS-C. Je mozne, ze sa noveho modelu M uz nedockame a tym padom je neperspektivny. V Japonsku vra'j koncia s predajom EOS M50 II, co je najnovsi model z radu M.

APS-C od Sony sa preto javi ako perspektivnejsi. A6000 je ale uz poriadne zastaraly stroj, hoci to co chces fotit, asi zvladne. K Sony je ovela viac objektivov. Ale zvazil by som, ze ak APS-C, tak ci neist do Fujifilmu, ktory ma velmi dobru ponuku fotoapartov i objektivov. Naviac je podla mna zabavnejsi, viac fotografickejsi.
 
Porubo
2022-10-15 21:05:28+02
Ja by som na to isiel inac!
Najprv si zisti, kto s Tvojich znamych ma aky system a ci je ochotny poziciavat. Lebo ak mas taku moznost, vyber si podla nich a mozes zadarmo skusat rozne veci.
Ak nie, tak zasa si treba premysliet troska vopred, co by si do buducnosti dokupila a podla toho sa zariad. Predsa len su to systemove fotoaparaty a dolezity je system ako celok a nie samotne telo. Zvysok systemu zjednodusene znaci: Dalsie objektivy a blesk (su aj spuste a pripadne ine prislusensto ako medzikruzky ale toto je to hlavne co sa tyka nakladov).
Ano je pravda, ze zivotnost systemu M zavisi od M-arketingu (troska zartujem, v skutocnosti M znaci mobility). Ak sa bude dobre predavat, budu ho vyrabat. Ale ak nie, tak Canon si vystaci R a M prestane podporovat. V tomto nie som prorokom, ci a kedy k tomu nastane.
Skus pozriet aj ine systemy, premysli si poriadne co a ako: Kolko objektivov, ako budes system prenasat, kde (ci aj bezne do mesta), kedy pouzivat atd.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()