Hore

Mesto v daždi

Keď prší, môžete ostať doma, alebo vyraziť do nečasu. Málokomu sa chce opustiť pohodlie domova, keď je vonku škaredo. Mám tu pár dôvodov, prečo tak urobiť.

V prvom rade máte možnosť nafotiť zábery, ktoré tí pohodlní mať nebudú a verte, je ich väčšina. V druhom rade majú fotografie nasnímané za daždivého počasia skvelú atmosféru. A v treťom rade je mesto vyľudnené, to vám dáva priestor pre čistejšie kompozície.

Ochrana pred dažďom

Pri fotení v daždi nemusíte riešiť len ochranu citlivej techniky, ale aj to, aby sa vám na prednú šošovku nedostala voda. Je samozrejme výhodou, ak máte od výroby utesnený fotoaparát a objektív. Ak nie, môžete si kúpiť pláštenku pre fotoaparát, napríklad od firmy Peak Design, alebo improvizovať a urobiť si ju z igelitového vrecka, či hotelovej čiapky na kúpanie. To nerieši ale kvapky na prednej šošovke. Prvým stupňom ochrany je filter (UV, alebo Protector), najlepšie s fluorínovou vrstvou, ktorá odpudzuje kvapaliny a nečistoty. Pribaľte si niekoľko handričiek na utieranie. Výbornou ochranou pred kvapkami je slnečná clona. U teleobjektívov je väčšia a účinnejšia. I tak budete ale potrebovať istejšiu ochranu pred dažďom a tým je dáždnik. Je to oštara, kvôli ktorej sa vám bude horšie manipulovať s technikou, najmä ak fúka vietor. Preto ak je to možné, vyhľadávajte suché miesta, napr. podbránie, či miesto pod balkónmi a markízami.

Fotografujte spod dáždnika.

Alebo si nájdite suché miesto, napr. pod bránou.

Technická výbava

Na nej až tak nezáleží. Vyraziť do upršaného mesta môžete aj s mobilom. Jednoducho si so sebou zoberte obľúbenú zostavu a fotografujte to, čo máte radi. Ja preferujem pevné sklá s dobrou svetelnosťou, hlavne teleobjektívy. Ale spýtajte sa ma inokedy a ja vám poviem, že si beriem širokouhlý objektív.

Širokouhlo s veľkou hĺbkou ostrosti?

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
jozef84
2020-06-23 06:45:22
Fotoškola v kocke. Krásne fotky.
 
blahoslav J B Art
2020-06-23 09:07:46
Ja by som záver doplnil ... alebo choďte rovno do kaviarne alebo cukrárne a cez okná foťte upršané mesto a zmoknutých ľudí 😊
 
Ďuro71
2020-12-22 10:46:10
Pekné fotografie, hlavne ma zaujali čiernobiele.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované