Hore
Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ
 

Koncerty a tolerancia fotoaparatov

Albedo
2010-05-13 10:54:50+02
Zdravim, ma niekto skusenosti s tym, do akej miery toleruju oranizatori koncertov (povedzme tich znamejsich zahranicnych interpretov) zrkadlovky? Teraz myslim bez akreditacie, len pre sukromne ucely. Pytal som sa jedneho organizatora konkretneho koncertu, ten mi vsak odpovedal trochu neurcito "fotoaparaty su povolene, samozrejme velke "dela" nebudu vpustene dovnutra". Podla mna vsak medzi bezne fotoaparaty patria dnes uz aj amaterske zrkadlovky. Mozno tym myslel profesionalne telo s napadne velkym teleobjektivom? Robia sa "tvrde" kontroly pri vstupe? Ake s tym mate skusenosti? Vdaka.
 
Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2010-05-13 11:12:06+02
Ivan urcite minimalne zoberies 70-200 a to uz velke delo pre vyhadzovaca bude. Inac plati zrejme priama umera - cim vacsia hviezda, tym prisnejsi zakaz fotenia.
Na taky Iron Maiden kontrolovali dost poctivo.
Inak ak by si chcel, mozno by som ti pomohol s akreditaciou..
 
Albedo
2010-05-13 11:20:43+02
Jozef, mne by uplne stacilo, keby som vedel, ze ma vpustia s malou zrkadlovkou a budem si moct spravit zopar zaberov z miesta. Popripade s nejakym dlhsim ohniskom malych rozmerov (nakolko sedim relativne blizko podia). Kompakt je uz prilis zasumeny na take tmave priestory. Ale zas nechcem riskovat, ze ma nevpustia dnu a vstupenka za 50 eciek prepadne :)
 
Albedo
2010-05-13 11:21:45+02
A len tak zo zvedavosti, co taka akreditacia obnasa? Kolko take cosi stoji?
 
leto
2010-05-13 11:44:39+02
príspevok od: Albedo
A len tak zo zvedavosti, co taka akreditacia obnasa? Kolko take cosi stoji?
ak ti môžem radiť,radšej sa skutočne akredituj,veľké festivaly a koncerty si prísne strážia práva na to,kto môže vyhotovovat záznam z akcie,a ono sa ti môže podariť prepašovať aj malú zrkadlovku,no stačí ak sa to niekomu z SBS nebude páčiť a to môže skončiť rôzne,preto si dávam pozor,čo sa takýchto akcii týka,i keď to často láka,za tie stresy to nestojí,,,
 
dodo_bb
2010-05-13 14:56:49+02
príspevok od: Albedo
A len tak zo zvedavosti, co taka akreditacia obnasa? Kolko take cosi stoji?
Je to obvykle zadarmo, stačí predložiť novinársky preukaz člena SSN, napísať pre koho fotíš, na väčších podujatiach už môžu žiadať poverovací list od šéfredaktora. Napriek tomu všetkému akreditáciu dostať nemusíš, záleží len na usporiadateľovi a samozrejme požiadavke interpretov. Napr. na koncerte Nedvědov bol prísny zákaz fotenia a akreditáciu dostal len jeden jediný fotograf, ktorého si vybrali oni. Pravidlá nie sú, stanovuje ich usporiadateľ (obvykle reprezentovaný nejakým SBSkárom:-))))
 
AnnoMally13
2010-05-13 15:07:18+02
Moja prva skusenost z UK je, ze mi pred koncertom povedali ze DSLR okey, ale len s objektivom do 35mm, a potom na dalsich koncertoch mi bolo povedane striktne nie.(aj ked si samozrejme SBSka nenecha vysvetlit ze aj ked to je velke, nie je to profi trieda:)
Teraz cakam na press pass, takze ako je tu uz spominane...sprav si akreditaciu.

ps: pre pochvalenie sa, na Coldplay som mal VIP vstupenku a nekontrolovali :)
 
Albedo
2010-05-13 15:15:12+02
vdaka za tipy :) skusim teda tu akreditaciu... a ak to nepojde, tak aspon ten kompakt zoberiem :)) inak, ide o koncert J.M. Jarre v BA. Je tu niekto, kto tam ide, ci dokonca ma aj vybavenu akreditaciu fotoreportera?
 
LuXa
2010-05-13 19:51:28+02
ja som vymyslas ze zoberem fotak na ASOT 450 v BA co bolo ale potom som si to rozmyslel, na vstupenke bolo napisane ze len male kompaktne fotaky, ale neako extra to nekontrolovali, hlavne ked sme prišli trošku neskor tak to bolo ok, keby babe hodim objektiv a mne fotak tak by sme aj presli...behali tam chalani so zrkadlom...jak sa da spravit akreditacia? co musim splnat a co sa odomna bude ocakavat?:)
 
pe3k
2010-05-13 22:28:34+02
tak ja ti to inak napisem.... bez akreditacie ani nerozmyslaj ze vezmes fotak.. zrkadlovku uz vobec nie..... zalezi na aky koncert ides... az na koncer IMT smile si pri vstupe prehladavany a ak mas fotak je zadrzany do uschovy alebo ho odlozis do auta :)) a ked chcem ist na nejaky koncer vecsej hviezdy tam je to uz uplne tabu.. taka madona nato nepomysli ze ako divak budes mat zrkadlovku pekne ta prehladaju pri vstupe....

takze akreditacia u nas je to take vseliake.... ale treba novinarsky preukaz bez toho vobec nikde nic nedostanes.... 29-teho idem fotit kiss do BA tak uvidim ako to dopadne... ale aj ked si akreditovany mas prisme kriteria ktore musis dodrzat... tie stanovi organizator napr foti sa len prve 3 pesnicky a fotit ides s doprovodom 10-tich SBS-karov a potom ta pekne po 3-tej pesnicke vyvedu von... stalo sa mi ze som este po ceste von v doprovode SBS si spravil foto do davu a to boli problemy ze fotim mimo vyhradene miesta a po 3-tej pesnicke :)
a za dalsie fotit koncerty nie je sranda...
 
pe3k
2010-05-13 22:29:22+02
príspevok od: Albedo
vdaka za tipy :) skusim teda tu akreditaciu... a ak to nepojde, tak aspon ten kompakt zoberiem :)) inak, ide o koncert J.M. Jarre v BA. Je tu niekto, kto tam ide, ci dokonca ma aj vybavenu akreditaciu fotoreportera?
noo a J.M. Jarre idem foti do steel areny :)))
 
milos
2010-05-13 23:44:56+02
Jarek Nohavica,2008,Červený kameň,hradná lúka.
Žiadna kontrola pri vstupe,čo je podľa mňa normálne.Začal koncert upozornením,že je zakázané zhotovovanie akýchkoľvek záznamov z koncertu.Ani kamery,ani foťáky,ani zvuk.Až potom začal koncert.Pod pódiom chlapec z SBS,po celý koncert oči prilepené na hľadisko.Delikventov nahlasoval do vysielačky kolegom,tí prehrešcu navštívili,upozornili,išli preč.Keď prišli druhýkrát k tomu istému,tak ho bez jediného slova drapli za bundu (ležalo sa tam na lúke) a ťahali ho po zemi až k východu.Vyhodili von a bolo.Toto spravili cca 4 krát počas celého koncertu,dokonca aj jednu babu takto vyviedli.
Čiže fotiť sa vlastne mohlo,ale len do prvého upozornenia.K druhému už neprišlo.
Ale ako je to vo všeobecnosti?Individuálne,od akcie k akcii inak.Záleží od organizátorov.
 
Shooter
2010-05-14 08:58:32+02
Akreditovať sa neplánujem, ale zaujímalo by ma či je vôbec nejaká šanca, že sa obyčajného hobby fotografovi poradí získať preukaz SSN a ešte k tomu fotiť aj pre nejaký časopis
 
pe3k
2010-05-14 09:19:05+02
príspevok od: Shooter
Akreditovať sa neplánujem, ale zaujímalo by ma či je vôbec nejaká šanca, že sa obyčajného hobby fotografovi poradí získať preukaz SSN a ešte k tomu fotiť aj pre nejaký časopis
hobby fotograf neziska clenstvo v SNN na ziadost dava peciatku zamestnavatel :) redakcia...
 
bear
- moderator
2010-05-14 09:41:45+02
príspevok od: Shooter
Akreditovať sa neplánujem, ale zaujímalo by ma či je vôbec nejaká šanca, že sa obyčajného hobby fotografovi poradí získať preukaz SSN a ešte k tomu fotiť aj pre nejaký časopis
V Thajsku Ti na ulici vyrobia novinarsky preukaz na pockanie za 2 EUR, vyberies si z templates co maju podla toho od akej agentury ho chces mat:-)
 
spam82
2010-05-14 09:53:41+02
mam opacnu skusenost, seal nieje madona a tori amos je mi milsia :-) odkedy vlastnim fotak, ked idem na akykolvek koncert, spravim si par obrazkov, samozrejme bez blesku,kontroly prakticky ziadne, samozrejme ze fotak nemam na krku ale v ´beznom batohu´,urcite vela zalezi od ´koncertu a usporiadatelov´ ale urcite nepojdem na koncert zo stativom a fotakom na krku :o) az na jednu skusenost kedy sa stazovala ´prisediaca´ v divadle na ´hluk zavierky´ (usmial som sa a v momente zacal sledovat predstavenie dvomi ocami) vsetko v pohode,
zalezi od ludi na oboch stranach, hm, obcas ma napada pri autorskych pravach, ´mozem si pamatat pasnicku? film? vystupenie?´ ved v hlave mam tak fajnovy zaznamnik ba dokonca aj emocie vie uchovat a to vsetko zadarmo, len s tym posunitim informacii dalsim je to castokrat horsie :-)
 
machine98
2010-05-14 11:14:49+02
na U2 sa mi podarilo prepašovat zrkadlovku + dva objektivy.ked som prisiel a videl ako kazdeho kontroluju,tak som sa dal stranou a fotak som si dal uplne naspodok ruksaku a nato poukladal nejake oblecenie.potom som presiel vsetky vchody a nasiel som jednu jedinu zenu SBS-karku pekne ju pozdravil,hodil na nu usmev a len sa mi nakukla do ruksaku a poslala ma dovnutra.frajerka sla za mnou a tu kontrolovala asi 5 minut a vyhodila jej dazdnik do koša :)
ale to bolo skor stastie a na dalsie koncerty fotak brat nebudem
 
tomis.ales
2010-05-18 11:21:36+02
Ofucane hviezdy, aby sa im nieco nahodov nestalo ked si niekto urobi fotku ich koncertu. Fotil som Petra Lipu, Martina Valihoru, Oskara Rozsu, Silviu Josifosku, Marcela Buntaja, Griglaka, Fermatu, basaka co hraval s BB Kingom a kopec dalsich mien zo zahranicia a Slovenska a nikto si nestazoval a ani nic proti tomu nemali a to som im castokrat cvakal priamo do tvare. Problem mal iba ofucany Andrej Seban, ktory nas vyprevadil s poznamkov, kedze ste sa ma neopytali ci ma mozete fotit, tak si ma nefotte. Asi si mysli ze je ozaj nejaka staaarrrr.
 
keko
2010-05-18 17:21:58+02
Som za to, aby sa IM prestalo chodit na koncerty. Dnes uz z CD-ciek nevyziju a v rozhlase zaraba akurat tak Desmod ... Mozno, ze raz budu na kolneach prosit. Odporucam prestudovat si nieco o slobode vo vyspelych demokratickych spolocnostiach.
 
freeride_rw
2010-05-18 18:06:15+02
tiež by ma zaujímalo ako to bude na Ferry Corstena, chcel by som pár fotečiek ´na pamiatku´ ale s 450D + C 70-200 2,8 + 18-55IS ma tam asi priklincujú o dvere. Niesom žiadny profík ani novinár. Dá sa to nejako obísť ?
 
Strana 1 z 2
 





Inzercia