Hore

Vrtulienka

Príbeh obyčajnej vrtuľky z jedného bratislavského kvetinárstva.

Testoval som Sony A850, tradične v uliciach Bratislavy. Nie je takmer kút historického centra, ktorý by som nenafotil. Preto už ťažšie hľadám nové, neopozerané pohľady. Pre mňa Bratislava nie sú len pamiatky, je to množstvo drobností, ktoré spolu dávajú celkový obraz o meste a ľuďoch.

Ulice a námestia trénujú moje fotografické videnie, predkladajú mi drobné zmeny, ktoré zaručujú, že každý krát môžem nafotiť niečo iné.

Jedným z miest, ktoré ma zásobujú motívmi je kvetinárstvo v uličke medzi Hlavným námestím a Laurínskou ulicou. Vo vnútri som nikdy nebol, ale musí tam pracovať niekto s veľkou fantáziou, ktorej výsledkom sú veselé kreácie pred obchodom.

Video - Vrtulienka

No ale pokračujme v príbehu testovania Sony A850. Pred spomínaným obchodíkom bola opäť jedna floristická kreácia, tentoraz s vrtulkami. Riadne fúkalo a vrtulky sa točili ako divé. Keď som ich z diaľky uvidel, hneď som vedel, že chcem mať na fotografii pohybom rozmazanú vrtuľku.

Pred kvetinárstvom bolo niekoľko fotogenických objektov. Už z diaľky ma zaujali hlavne točiace sa vrtuľky.

Jeden z prvých záberov.

Detail upevnenia lienky na oske vrtuľky.

Keď som podišiel bližšie, zbadal som na oske drevenú lienku. Vizualizácia zapracovala a predostrela mi obraz ostrej lienky s rozostrenými listami vrtuľky.

Bezvetrie. Fotografii chýba dynamika.

Rýchlosť otáčania bola tak veľká, že efekt rozmazania je veľký…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
MartinH
2010-05-26 13:19:49
a reklamu si zaplatilo kvetinarstvo Orchidea.. vsak ale dnes nieje nic zadarmo.. necital som, vysledna fotka je jednoducha a pekna.. :)
 
2010-05-26 13:46:14
dobré :-)
 
kujon
2010-05-26 14:05:43
Fajn videnie Karol ;)
 
zuzuliena
externý redaktor 2010-05-26 17:20:42
... ako ina zuzuLIENA pozdravujem sesternicu, paradne portrety jej Karol spravil .-)
 
stevika
2010-05-29 20:25:43
dobrá inšpirácia :)
 

Ďalší článok z kategórie

Z kategórie

Inzercia