Hore
Fórum » O TECHNIKE
 

prechod z nikonu na canon a naopak

kenny438
2009-10-25 13:40:14+01
ako uz nazov napoveda ide o zmenu systemu. ak su tu taky ktory tak urobili nech napisu dovod preco tak urobili.samozrejme mozu napisat aj olympusaci:-) ak z nejakeho dovodu opustili ich system.a dufam ze sa tu nezacnete zasa hadat. mna a kopec dalsich urcite zaujima preco tak niektory skusenejsi amateri a profici urobili.
 
Erick
2009-10-25 13:58:56+01
Lebo sa im starý foťák pokazil, lebo ho predali a nový bol v akcii, lebo na nejakom priblblom fóre niekto povedal, že Canon (Nikon, Pentax..) je totálna sračka, lebo si ho kúpil kamarát, lebo si tú druhú značku kúpila bývalá frajerka, lebo ...
Napadá mi ešte asi 1000 dôvodov, prečo niekto vymení jednu značku za druhú. Len celkom nerozumiem, prečo sa to tu stále rieši. To nie je výmena manželky, je to len kus spotrebnej elektroniky.
 
Daniel.U
2009-10-25 14:14:10+01
asi nemas za kabelu objektivov a bleskov ked tak hovoris. Vymenit cely system na to uz musi byt vazny dovod. Podla mna ich neni 1000 ako pises, jedine, ze by si menil kompakt za kompakt
 
2009-10-25 14:15:09+01
jediny dovod pre profesionala na zmenu znacky je dostat novu techniku zadarmo.

amateri to robia, lebo chcu to najlepsie v danej dobe a neriesia peniaze.
 
jake
2009-10-25 14:51:32+01
toto je o dvocj veciach:
1. ako povedal afkaa - profesional toto neriesi vobec, bud je v canone alebo nikone (ine znacky s odpustenim aby som neurazil nespominam, lebo 99% profesionalov, tlacovych agentur a pdobne foti len s nimi)

2. Kto chce fotit a venovat sa tomu si musi jasne uvedomit co foti, co pozaduje ako vystup a ako to chce prezentovat. Od toho zalezi vyber. Je velmi malo univerzalnych fotografov, ktori potrebuju vylozene poloprogi univerzalny fotak.A tu je jedno kto s cim foti, lebo na 99% fotenia staci dvoci zoomov (v dnesnej dobe skutocne na urovni) - zakladak: 17-55/f2,8 a telezoom 70-200/f2,8. Dobre odfotene fotky sa do formatu A3+ prakticky nedaju rozoznat cim to bolo fotene ak ta zrkadlovka ma okolo 12 Mpx a ISO bolo pouzite max 800. Kto chce zacat si musi jasne spocitat co teda chce fotit!!!

3. Po nejakej dobe fotograf pochopi co mu asi tak pasuje a potom prichadza to stadium, ze neda na reci ale prijme svoje rozhodnutie zodpovedne sam - vie co ma fotit, vie ci potrebuje vyssie rozlisenie alebo radsej lepsi vykon pri vysokom ISO, podla fotodiscipliny si vybrat objektivy, ci to ma mat vysoke sekvecne snimanie (napr. 7 - 9 obr./s) alebo radsej nizsie a vyssie MPx - na vyber je vela.

4. Aj tak vsetko zalezi od penazi, kto ma nazvys nakupi to, co mu je sympatickejsie, eventualny prechod od znacky k znacke nie je taky bolestivy - lacnejsia a moc nepouzivana technika zas dobre posluzi niekomu inemu - to je vlastne dobry skutok pre vsetkych. Z druhej strany nie vsetci sme majetni a tak vyber v ktorej znacke zostat sa robi pred nakupon objektivov - to je vacsi problem nez telo - a tu sa treba dobre rozhodnut, lebo take by uz malo byt viac menej dlhodobe - vyber znaciek je relativne velky, cenovo tiez od min do max: prechod nebyva az taky bezny, je to vzdy o tom kolko clovek prerobi ale ked uz to niekto spavi, tak musi byt rozhodnuty kazdopadne skalopevne.

Dnesne DSLR su na velmi vysokej urovni - avsak zial je pravda, ze draha vybava je naozaj kvalitnejsia a dojem z opticky cistych fotiek sa nahradit neda ani sikovnostou. Preto sa naozaj treba rozhodnut aby bol clovek spokojny predovsetkym vzhladom na svoje moznosti.
 
dodo_bb
2009-10-25 19:17:31+01
http://paladix.cz/clanky/zmena-systemu-nikon-2-canon.html
Celkom zaujímavý a poučný článok, berte ho z rezervou, je starý niekoľko storočí (v digitálnom počítaní času :-)). A zmena systému je ako zmena manželky - po druhej, tretej zmene človek zistí, že všetky ženy sú aj tak rovnaké :-)))
 
jake
2009-10-25 20:02:16+01
neprejdeme na Sony? s takym som este nefotil
 
lu_boss
2009-10-25 22:26:44+01
...fotim canonom, lebo som si kedysi kupil Canon, poznam a vyznam sa v jeho moznostiach a beriem aj jeho slabsie stranky... Tak ci tak, vacsinou fotim na manual a drvivu vascsinu funkcii nevyuzijem (keby si sa spytal, ako sa spusta natacanie videa na 5DMII, ver mi, ze neviem, lebo mi je to u zadku)...Jediny raz som vahal s prechodom k Nikonu a to tot nedavno, ked sa na 5DMII muselo CAKAT niekolko tyzdnov... Neviem ci nastastie, ale prisiel skor, nez mi dosla trpezlivost :-) A som nadmieru spokojny. Ono, ide hlavne o to, vediet, co chces nafotit, ta technika od Nikonu, Canonu, Pentaxu, Sony, Leicy atd., to fakt zvladne.
 
beholder
2009-10-25 22:32:19+01
:)))....keď je žena priehľadná.....ako to je z jej sveteľnosťou?:))...
 
jake
2009-10-25 22:53:20+01
príspevok od: beholder
:)))....keď je žena priehľadná.....ako to je z jej sveteľnosťou?:))...
ohnisko uz vycerpane vtedy a svetelnost f0,6
 
romanPB
2009-10-26 18:57:32+01
Prvá zrkadlovka bola Practica, potom prvá digitálna zrkadlovka bol Nikon D40.
Keď som sa rozhodol rozšíriť výbavu, tak som dlhšie uvažoval čo ďalej,nakoľko som D40ke mal len ´setový´ objektív, tak som sa rozhodol pre predaj, po dvoch rokoch používania som ho predal na Slovensku za cenu asi o 40€ menej, ako som ho kúpil vo švajčiarsku, čo ma potešilo, zároveň ho nebol problém predať, nakoľko bolo dosť záujemcov.
Rozhodol som sa ´nakúpiť´ v Canone, nakoľko Nikon sklá sú pre ´mňa´ omnoho drahšie ako tie čo som chcel a kúpil v Canone, vôbec neriešim stále diskutované ´ako to nazvať - muchy´ toho a toho objektívu, na začiatok som zobral 17-40/4 L-ko a 70-200/2,8 IS L-ko a potom to už iba pribúdalo... Musím povedať že neľutujem a vôbec neriešim nejaké nedostatky tej a tej značky (na ktoré som zatial pri mojej výbave neprišiel a hlavne som ich nevyhľadával! )

 
cufaj
2009-10-26 19:16:19+01
myslim, ze tymto bolo povedane vsetko a ostatne odpovede moze admin zmazat :)
chvilu vedie canon, potom rok zase nikon, potom zase naopak.
pre mna jediny dovod prechodu na iny system je prechod na FF, ked su ti vsetky stare objektivy naprd a zacinas odznova. ja som tak isiel z pentaxu na nikon. a preco nikon ? (1) na FF canon cakas x mesiacov, (2)amateri to robia, lebo chcu to najlepsie v danej dobe a neriesia peniaze.
tak som si kupil nikon, lebo je ovela drahsi ako canon (FF objektivy) a od tej doby nemusim riesit taketo priblble otazky ci som si vybral spravne (C alebo N). Mam to najdrahsie, tak to je asi najlepsie. a ak to je zle, tak treba pockat kym vyvynu lepsie a drahsie....

A fotim doma psa, zenu, decka....


 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()