Franco Fontana: Zviditeľniť neviditeľné
Franco Fontana, už viac ako 60 rokov zaznamenáva pulz krajiny s výnimočným citom pre kompozíciu a tón. Základnými ingredienciami jeho kuchyne je línia, tvar, farba, svetlo a tieň.
Franco Fontana, už viac ako 60 rokov zaznamenáva pulz krajiny s výnimočným citom pre kompozíciu a tón. Základnými ingredienciami jeho kuchyne je línia, tvar, farba, svetlo a tieň.
Portfolio Review je úplne iný svet, iné spracovanie a úplne odlišný pohľad na fotografiu.
Ako som sa druhý krát zúčastnil foto súťaže, a ako som to takmer vzdal. O tom, čo všetko človek musí urobiť, aby sa vôbec mohol zúčastniť fotosúťaže na webe.
Pred mesiacom som sa zúčastnil už na mojom druhom workshope zameranom na fotografovanie zvierat, ktoré sú v ľudskej opatere. Prvé fotenie bolo vo zvernici v Malackách, kde sa nachádza danielia, jelenia a mufónia zver. Druhý workshop bol na Vysočine zameraný na dravce.
Veľa ľudí skúsilo vyfotiť niekoľko minútovú expozíciu a potom sa tu stretlo s tvrdou kritikou, že je treba startrails vyskladať z mnoho záberov. Preto by som rád objasnil, ako sa také skladanie záberov robí.
Pokračovanie nášho dobrodružstva, prvé veľké zmeny plánu a bláznivé škótske počasie.
Vyhodnotenie najvýznamnejšej celoslovenskej súťažnej prehliadky tvorby slovenských fotoklubov sa tento rok uskutočnilo v Piešťanoch. Šestnásť fotoklubov súťažilo s najlepšími kolekciami fotografií.
Otváram trochu morbídnu tému, ale keďže sa blíži pamiatka zosnulých, pozrime sa ako to vyzeralo so smrťou vo fotografii od jej počiatku.
Batoh na fototechniku od výrobcu Naneu vyzerá na prvý pohľad ako batoh do hôr na turistiku, avšak dokáže oveľa viac
Viacerí ľudia sa ma pýtali, akým spôsobom vznikla fotografia Rivalita. To ma priviedlo k spísaniu krátkeho príbehu tejto fotky.
ČLÁNKY - aktuálne diskutované