Franco Fontana: Zviditeľniť neviditeľné
Franco Fontana, už viac ako 60 rokov zaznamenáva pulz krajiny s výnimočným citom pre kompozíciu a tón. Základnými ingredienciami jeho kuchyne je línia, tvar, farba, svetlo a tieň.
Franco Fontana, už viac ako 60 rokov zaznamenáva pulz krajiny s výnimočným citom pre kompozíciu a tón. Základnými ingredienciami jeho kuchyne je línia, tvar, farba, svetlo a tieň.
Zdravím všetkých ephoťákov a nadšených fotografov. Po prvých pár týždňoch používania statívu Feisol CT 3442 a guľovej hlavy CB 50D som sa rozhodol spísať moje prvé dojmy s cieľom pomôcť pri prípadnom rozhodovaní nad kúpou nového statívu.
Londýn je stále živá, pulzujúca metropola. Na jej spoznanie možno nestačí ani celý život. Ja som na to mal dva dni.
Na internete môžete objaviť výsledok prác po použití rôznych IR filtrov, teda iných ako je najrozšírenejší filter 720 nm. Keďže sa o ne zaujímajú aj fotografi z môjho okolia, rozhodol som sa napísať k tomu článok.
Môj súkromný (a skromný) pohľad na fotografiu...
Sneží. Je ticho, iba šuchot zmrznutých vločiek na mojej bunde. Pod rúškom tmy vyťahujem fotoaparát z ruksaku a potichu ho upevňujem na statív...
Keď sa stretneme s menom Vivian Maierová, ocitáme sa na križovatke ciest, kde jedna vedie k autentickému životu a tvorbe, druhá smeruje k legende a mystifikácii.
V sobotu 11. februára v 1:32 SEČ nastane spln, ktorému sa podľa tradície hovorí „snežný“. Ten bude doplnený neobvyklým úkazom, pri ktorom Mesiac prejde veľmi blízko okraja zemkého tieňa.
Krátky fotoreport zo šiesteho kola IBU pohára v biatlone, ktoré sa konalo 4.2 v Osrblí.
Už mesiac som šťastným, nešťastným, frustrovaným aj nadšeným majiteľom objektívu Sigma 50-100/1.8. Pomocou adaptéra Sigma MC-11 ho môžem plnohodnotne používať na telách Sony a6500, a6300 a a6000. Ako som však naznačil, náš vzťah je búrlivý.
Tento článok je určení pre tých,ktorí by chceli pomôcť vtákom prežiť zimné obdobie a pre ľudí, ktorí chcú začať fotiť vtáky za pomoci prikrmovania, nakoľko je to asi najjednoduchšia a najpohodlnejšia metóda.
Blíži sa koniec roka, čas rekapitulácii a je čas pozrieť sa dozadu. Trošku sa vrátim. Pred pár dňami som len tak bezcieľne preklikával knihu tvarí na mobile, spokojný, plný šalátu a kapustnice. Kevin v pozadí na telke práve kul pikle.
Jeden deň - veľa zážitkov - kopec okamžikov - emócie ľudí. To je Viedeň, akú som s priateľmi zažila minulý víkend.
ČLÁNKY - aktuálne diskutované