Fórum » Vyberáme fotoaparát

Fotak pre syna

RobinoB
2024-11-24 14:03:33+01
Našiel som pár bazošových foťakov. Rad by som sa opýtal ,ktorý by ste zvolili . Jedna sa o fotenie prírody , ľudí , domace hobby a prvé učenie sa.
Canon EOS 2000D +setový objektív 18-55mm
Nikon D3100 +Objektív: Nikon AF-S NIKKOR 18-105 mm f/3.5-5.6G ED
Canon EOS 600D

Diky

JohnNewton
2024-11-24 14:30:03+01
A syna si sa pýtal ? 🤗

JohnNewton
2024-11-24 14:47:25+01
príspevok od: RobinoB
Našiel som pár bazošových foťakov. Rad by som sa opýtal ,ktorý by ste zvolili . Jedna sa o fotenie prírody , ľudí , domace hobby a prvé učenie sa.
Canon EOS 600D

Diky
Prepáč, to bol omyl a preklep 🤗

Paladin25
2024-11-24 22:53:58+01
príspevok od: RobinoB
Canon EOS 600D

Diky
Na začiatok je to v podstate jedno.

Tie fotoaparáty čo si uviedol sú porovnateľné a pri začiatkoch ani s jedným nespravíš chybu. Hlavne ak nevieš či ho to bude alebo nebude baviť.

Ja som začínal na D3000. Všetky tieto modeli sú lepšie. Ale aj s tou D3000 sa dá stále spraviť dobrá fotka.

Z týchto modelov čo si dal na výber by som zvolil asi 2000d kedže je najnovší. Určite sa ale v bazároch dajú nájsť lepšie modeli nie za oveľa väčšie peniaze.

jozef84
2024-11-25 13:13:27+01
príspevok od: Paladin25
Na začiatok je to v podstate jedno.

Tie fotoaparáty čo si uviedol sú porovnateľné a pri začiatkoch ani s jedným nespravíš chybu. Hlavne ak nevieš či ho to bude alebo nebude baviť.

Ja som začínal na D3000. Všetky tieto modeli sú lepšie. Ale aj s tou D3000 sa dá stále spraviť dobrá fotka.

Z týchto modelov čo si dal na výber by som zvolil asi 2000d kedže je najnovší. Určite sa ale v bazároch dajú nájsť lepšie modeli nie za oveľa väčšie peniaze.
Áno, na začiatok je to v podstate jedno.
Ak by si šiel do Nikonu, tak tých pár eur by som doplatil za Nikon 5100 s výklopným displayom.
A pre začiatočníka je výber naozaj široký. Rozšíril by som výber od 1" Sony RX100, ktorý je zhruba na úrovni tvojho výberu. Má svetelnú optiku Zeiss, výklopný display, niektoré majú aj hľadáčik. Nalepíš adaptér, dokúpiš polarizačný filter, ND 64-1000 filter(na vodu, oblaky), ak chceš aj slušné video (tak aj prechodový filter). Malý statív a rezervnú baterku. Poprípade čokoľvek od Fuji, Olympus/Panasonic, Pentax. Výber pre začiatočníka je obrovský a nemusí vôbec byť drahý. Len si treba uvedomiť, že kúpou foťáku to len začína. Na to aby si uvaril dobrý guláš, nestačia dobré suroviny, treba ho vedieť aj uvariť a namiešať vhodné suroviny a prísady. Ak na ten proces nie je čas, tak je lepšie zostať pri telefóne, ktorý to "namiešanie prísad" urobí za nás. Za mňa je najlepší foťák ten, ktorý mám so sebou. A preto mojím obľubencom je Sony RX100, ktorý som si ergonomicky nakonfiguroval a používam ako skvelý univerzál. A prekvapuje ma, čo sa dá z neho vyťažiť. Naposledy aj s funkciou selfie, ktorú má na časový odpočet samospúšte, ale ja ju používam na zníženie roztrasenia pri snímaní vodopádov. A netreba ani dialkové ovládanie...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()