Dľžku letu udávajú 36 minút teoretických, YouTuberi hlásia tesne pod 30 v reálnych podmienkach. Nie zlé.
Existuje aj väčšia batéria, ale tá sa nepredáva v Európe. S tou potom teoreticky 52 minút (reálne asi 45). Len potom už dron prekročí 250 g, čím sa zaraďuje do vyššej kategórie, na ktorú už treba preukaz.
Aj tak si ho odhadujem 90% ľudí kúpi s ponukou Flight More, ktorá zahŕňa spolu 3 batérie a rýchlonabíjačku.
K1000, aj tak sú machri, že dokázali optimalizovať spotrebu energie, napriek veľkému počtu snímačov, atď. Pre teba je riešením asi len verzia DJI 5. A tri baterky veru treba. Jedna je veru málo. Inak, čo mám priateľov od nás, tak jeden má DJI mini 3 - ten má odblokovanú výšku letu a nemá ani registráciu a druhý DJI mini 4 pro(ten ide kúpiť DJI 5) - od toho som nedostal odpoveď(ale podľa videí, čo má, tak veru tiež má odblokovanú výšku). A lietajú kde kade. Druhý hlavne v Chorvátsku v Omiši, kde má niečo zdedené a prvý na motorke po celom Balkáne. Ten jedného drona utopil, druhého poškodil, tretí mu odletel a veru ho nenašiel a nevrátil sa späť...teraz má štvrtého už dosť dlho. dobré historky porozprával. Jednu mal dokonca na Srbsko- rumunských hraniciach s policajným dronom.
Áno, niečo som čítal, že od výroby je zablokovaný na 120 metrov. Môžeš požiadať výrobcu o odblokovanie, len potom sa dron zas presunie z kategórie C0 do C1, na ktorú treba "vodičák".
Vodičák ľahko získať on-line od Luxemburského úradu, hovorili sme tu o tom (v tejto, či predchádzajúcej téme). Ale aj tak smieš lietať len do 120 metrov nad terénom, lebo od 150 začína zóna leteckej premávky...
Na tie stratené a zničené drony je poistka od výrobcu, že ti ho nahradí. Neviem, koľko to stojí a či sa to vyplatí.
Nám tu dosť často lieta táto helikoptéra, budem si musieť dávať pozor. V zime prakticky každý druhý deň. Po lyžiarov čo si zlomili nohu, aj na všelijaké prevozy tovaru. Na tejto fotke napríklad vozila ryby do horských plies na okolí, to som ešte nevidel. Vždy som sa čudoval, ako sa tam tie ryby dostali - tak už viem 😄
Mám dji mavic 1 pro a zaujímalo by ma či potrebujem este niečo okrem registrácie a pilotného preukazu a aké sú ťažké skúšky na pilotný preukaz resp. Odkiaľ získam materiál potrebný naučiť sa na skúšku.
ND 64 na fotky(vodopády), ND 1000 oblaky, jazerá. Na video od ND 4 do ND 64.(Osmo Pocket 2).Ale na video radšej v kombinácii s polarizákom. (sú ND a zároveň polarizované)
Nd1000 by na dron nešlo, lebo by nebolo nič vidno pri lete, čo je škoda. Teraz mi došli z bazaru kombinované ND/PL4 8 16 32 64. Pozrel som si teraz nejaké videá na YT a hlavne používajú ND/PL 16 na video.
Ja dávam filtre tak, aby pri snímkovej frekvencii 25 vychádzal čas cca 1/50, pri snímkovej frekvencii 50 čas 1/100. Vtedy video vychádza tak, že nemáš trhané pohyby, alebo moc rozmáznuté. Natočenie tých nasadzovacích CLP /ND filtrov vyskúšam pri odleskoch, oblohe a už s tým nehýbem.
Vazeny pan Kadlec David, neviete mi poradit ci plati toto prislovie? Kto sa stazuje ze ma malo, treba mu este odobrat! A ten co vravi ze ma vela, tak tomu treba pridat!
Mal by som tri dotazy ku dji mavic pro 1 1. Poraďte do Android mobilu prehrávač ktorý neseka 4k video pri pozeraní 2. Je možné ovládač napájať cez predný USB A port powerbankou ? 3. Na obrázku prikladám pohľad na aplikáciu FLY GO4 a zdajú sa mi tam osekane funkcie oproti obrázkom aplikácii z netu
Myslím , že sa mýliš. Otázka "nesekania" je záležitosť hardware mobilu. Procesor (CPU) a grafický čip (GPU) nestíhajú dekódovať obrovský dátový tok 4K videa.A navyše ak čipset nemá podporu H.265/HEVC, tak ti obraz bude trhať. Vyskúšaj ešte prehrávač VLC alebo MX Player s nastavením "HW+". Ak to seká aj tam, mobil je na 4K jednoducho slabý.
Závisí do ktorej dierky si to strkal. A inak aj u žien to nie je jedno, do ktorej dierky ideš Je tam viac USB konektorov, ale len ľavý slúži aj na nabíjanie. A cez ten by to malo ísť. Podmienkou je, aby si nemal pripojený aj mobil(ten automaticky prejde do režimu nabíjania z ovládača), batéria v ovládači by mala mať viac ako 20%. A možno sú tam ešte iné príčiny(napätie na výstupe z poverbanky, nabíjací prúd?)
Chcel som práve vymeniť akú v ovládači. Sú tam len dve skrutky ale plastové diely nejdú oddeliť jemným zaobchadzanim. Neviete ako sa to rozoberá, diky.
Ok už som našiel video. Originál aku môže mať za sebou viac ako 100 nabíjacích cyklov, preto chcem vymeniť. Lenže Origo má 2970 mAh a nový má 2450 mAh. Čo včul, vymeniť alebo nie ?
Veľmi zaujímavá téma o dronoch
Existuje aj väčšia batéria, ale tá sa nepredáva v Európe. S tou potom teoreticky 52 minút (reálne asi 45). Len potom už dron prekročí 250 g, čím sa zaraďuje do vyššej kategórie, na ktorú už treba preukaz.
Aj tak si ho odhadujem 90% ľudí kúpi s ponukou Flight More, ktorá zahŕňa spolu 3 batérie a rýchlonabíjačku.
A tri baterky veru treba. Jedna je veru málo. Inak, čo mám priateľov od nás, tak jeden má DJI mini 3 - ten má odblokovanú výšku letu a nemá ani registráciu a druhý DJI mini 4 pro(ten ide kúpiť DJI 5) - od toho som nedostal odpoveď(ale podľa videí, čo má, tak veru tiež má odblokovanú výšku).
A lietajú kde kade. Druhý hlavne v Chorvátsku v Omiši, kde má niečo zdedené a prvý na motorke po celom Balkáne. Ten jedného drona utopil, druhého poškodil, tretí mu odletel a veru ho nenašiel a nevrátil sa späť...teraz má štvrtého už dosť dlho.
Vodičák ľahko získať on-line od Luxemburského úradu, hovorili sme tu o tom (v tejto, či predchádzajúcej téme). Ale aj tak smieš lietať len do 120 metrov nad terénom, lebo od 150 začína zóna leteckej premávky...
Na tie stratené a zničené drony je poistka od výrobcu, že ti ho nahradí. Neviem, koľko to stojí a či sa to vyplatí.
Kto sa stazuje ze ma malo, treba mu este odobrat! A ten co vravi ze ma vela, tak tomu treba pridat!
1. Poraďte do Android mobilu prehrávač ktorý neseka 4k video pri pozeraní
2. Je možné ovládač napájať cez predný USB A port powerbankou ?
3. Na obrázku prikladám pohľad na aplikáciu FLY GO4 a zdajú sa mi tam osekane funkcie oproti obrázkom aplikácii z netu
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa