Hore

Gosau a Dachstein West

Stalo sa to už zvykom, že sa každý rok v určitý den po Štefanovi keď už je sviatočného obžerstva a pitia priveľa, vyberiem na lyžovačku.

Po roky minulé to bývalo Slovensko, ale už zo 4 či 5 rokov dávam prednosť naším juhozápadným susedom a ich veľhorám. Dôvody prečo tomu tak je tu nebudem rozoberať, ale každý kto si oba vyskúšal teraz určite súhlasne prikyvuje.

Predminulý rok padlo rozhodnutie, že sa opäť presunieme o čosi západnejšie a voľba padla na dedinku Gosau a jej príležiace stredisko Dachstein West.

Zároveň som zakúpil batoh lowepro Tactic ktorý mi konečne priniesol dostatočný pocit bezpečia pre moju fototechniku aj na svahu (pri nepríjemnom páde bol náležite otestovaný a nesklamal). 

Samotná dedinka ktorá sa krčí medzi svahmi je neskutočne útulná už na prvý pohľad. Malebné rakúske domčeky s oplotenými sadmi a záhradkami, kostolíky a všadeprítomne kopce kam sa človek pozrie. Miesto som navštívil len v zime, ale podľa internetu je rovnako (ale predsa inak) krásne aj v lete.

Image title

Ak sem však zavítate v zime rovnako ako ja, tak dôvodom bude pravdepodobne taktiež lyžovačka. Svahy sú perfektne upravené a veľmi dobre poprepájané čiže nieje vôbec ťažké ísť jeden deň každú jazdu na inom svahu.

Ak však vo vás nad lyžiarom vyhrá fotograf, taktiež neobanujete a neodídete naprázdno.

Svedkom nech mi je moja galéria k článku. (Titulná fotka a fotky s východom slnka a zmrznutými kryštálikmi vo vzduchu sú z 1,januára 2017 nafotené okolo 7:30 ráno v pyžame s otrasnou opicou na krku :)


PS: Ak sa blog páčil a je záujem aj o krátky článok a fotky z poslednej lyžovačky v stredisku Molltaler Gletcher tak dajte vedieť a možno sa premôžem :)

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
seifi
2018-10-12 19:39:13
nepremáhaj sa, prosím ťa, nechaj si to pre seba;
 
mystero233
2018-10-12 19:46:12
príspevok od: seifi
nepremáhaj sa, prosím ťa, nechaj si to pre seba;
Mile od teba
 
seifi
2018-10-12 21:41:22
príspevok od: mystero233
Mile od teba
no keď robíš okolky ako nevesta pred svadobnou nocou ... bol som tam v lete, nádhera; takže daj daj foto a prilep niečo z Hallstattu
 
mystero233
2018-10-12 23:29:54
príspevok od: seifi
no keď robíš okolky ako nevesta pred svadobnou nocou ... bol som tam v lete, nádhera; takže daj daj foto a prilep niečo z Hallstattu
OK, beriem. nebudem okolkovat a mozno este nejaky clanok vyrobim. Problem je ze diakritiku som naposledy ak neratam tento blog pouzil asi tak pred 15 rokmi cize budto bude bez, alebo bude kratky ako tento, alebo nebude
Btw. Hallstatu som sa vyhol. Preturistikovane, prefotene z kazdeho mozneho aj nemozneho uhla. Nic pre mna
 

Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.