Autor: © Ka Ki Wong, SFFA 2023

Súťaž Sony Future Filmmaker Awards 2024

Súťaž Sony Future Filmmaker Awards, ktorú vyhlasuje spoločnosť Creo a sponzoruje spoločnosť Sony, je významným každoročným ocenením krátkych filmov, ktoré sú vstupnou branou pre rozvoj tvorivej dokonalosti. Cieľom tejto súťaže, do ktorej sa možno prihlásiť zadarmo, je podporiť nezávislých filmárov a poukázať na originálne hlasy z celého sveta, ktoré prinášajú nový pohlaď na rozprávanie príbehov.

Prihlášky do súťaže Sony Future Filmmaker Awards 2024 je možné podávať od 15. júna 2023 a prihlásiť sa do nej môžete zadarmo prostredníctvom stránok www.sonyfuturefilmmakerawards.com.

© Dumas Haddad, SFFA 2023

Filmári z celého sveta sa môžu hlásiť do šiestich kategórií: Fiction, Non-Fiction, Environment, Animation, Student a Future Format. Do užšieho výberu postúpi tridsať filmárov, ktorí poletia do Los Angeles na slávnostné odovzdávanie cien, ktoré sa uskutoční 30. mája 2024 v divadle Cary Grant Theatre v historickom areáli štúdia Sony Pictures v kalifornskom Culver City. Na slávnostnom večeri budú vyhlásení víťazi šiestich kategórií, ktorí dostanú peňažné ceny a rad digitálnej fotovýbavy od spoločnosti Sony. Víťaza vyberie porota zložená z popredných osobností odboru.

NOVINKY V ROKU 2024

Tento rok sa víťazi a tvorcovia z užšieho výberu zúčastnia rozšíreného štvordňového programu workshopov. Tie im poskytnú exkluzívny pohľad dovnútra filmového priemyslu a budú sa zaoberať množstvom tém - od pitchingu cez právne otázky, až po prácu s talentovými agentúrami a využívanie najmodernejších technológií. Od tohto ročníka sa Sony Future Filmmaker Awards presúva do jarnej sezóny, kedy sa štvordňový program workshopov a slávnostné odovzdávanie cien uskutoční v štúdiách Sony Pictures v kalifornskom Culver City od 28. do 31. mája 2024.

Na rok 2024 predstavujeme nový formát súťaže so šiestimi kategóriami, do ktorých sa môžu filmári prihlásiť:

● Kategória Fiction hľadá príspevky, ktoré rozprávajú a sprostredkovávajú originálny vymyslený príbeh alebo udalosť. Dĺžka príspevkov sa musí pohybovať medzi 5 a 20 minútami.