Hore

BOYA mikrofóny

Boya je čínska značka pôsobiaca na trhu od roku 2007. Svojou ponukou priamo konkuruje takým firmám, ako sú RODE a Senheiser. V portfóliu nájdete mikrofóny a audio príslušenstvo pre použitie v exteriéri i interiéri. Na náš trh Boyu dováža spoločnosť Olympus.

Postupne vám tie najzaujímavejšie produkty Boya predstavíme, máme ich už na otestovanie k dispozícii. Prvé dojmy sú veľmi dobré. Značka si dáva záležať na balení, kvalite spracovania  i prídavnom príslušenstve. Sortiment je široký, v ponuke si nájde ten najvhodnejší produkt začiatočník i náročný užívateľ.

Smerové mikrofóny (shotguny)

Najpopulárnejšia kategória mikrofónov. V ponuke je hneď 9 modelov. Model BY-DMR7 má dokonca zabudovaný rekordér. Záznam ukladá na MicroSD kartu a je vybavený displejom. Shotguny sú smerové mikrofóny, ktorých úlohou je snímať zvuk toho, čo sa deje pred objektívom. Dialógy, ruchy mesta, spev vtákov, vystúpenie na kultúrnej akcii atď.


BY-MM1+ je najmenší zo shutgunov. Ideálny pre mobily, pokročilé kompakty, malé bezzrkadlovky a zrkadlovky. Hmotnosť je len 86 gramov. Nepotrebuje batériu, konštrukcia je kovová. V cene je profesionálna protiveterná ochrana “dead cat”.


Alternatívou k populárnym shotgunom RODE je model BY-BM3031. Mikrofón je tiež upevnený na systéme tlmiacom otrasy a vibrácie, má nastaviteľný High Pass filter a nastaviteľný zisk. Napájaný je dvojicou bežne dostupných AA batérií. V cene je molitanový i chlpatý návlek “dead cat”.

http://www.boya-mic.com/shotgunmicrophonesystem.html

Stereo mikrofóny

Stereo mikrofóny sú náhradou za vstavané mikrofóny vo fotoaparáte. Majú širší záber ako smerové mikrofóny a samozrejme stereo zvuk. Hodia sa na zaznamenanie žiaducich ruchov a samozrejme tam, kde je stereo zvuk dôležitý, napríklad hudobné vystúpenie.


Zaujímavým modelom z produkcie Boya je model BY-V01. Kompaktný stereo mikrofón s nastaviteľným záberom 90° alebo 120°. Napájaný je bežnou gombíkovou batériou LR44. V cene je molitanový i chlpatý návlek “dead cat”.

http://www.boya-mic.com/stereomicrophonesystem.html

Klopové mikrofóny (lavalier)

Klopové mikrofóny sú určené pre zaznamenávanie hovoreného slova a hudby, ak potrebujete, aby bol zvuk čistý, nerušený okolitými zvukmi. Výhodou je, že mikrofón je pripnutý na oblečenie alebo hudobný nástroj. Nie je nutné ho držať v ruke alebo upevňovať na stojan. V praxi sa využíva pripojenie pomocou kábla, alebo bezdrôtové. V ponuke sú aj duálne lavalier mikrofóny určené pre interview. V ponuke nájdete mikrofóny pre chytré zariadenia, DJI OSmo, pokročilé kompakty, zrkadlovky a bezzrkadlovky.


Klopový mikrofón BY-DM1 je určený pre majiteľov chytrých zariadení Apple s Lighting konektorom. Rovnaký model je aj v prevedení s USB-C, pod označením BY-DM2. Konštrukcia je kovová a v cene je molitanový návlek.


BY-M1 Pro je profesionálny klopový mikrofón so štandardným 3,5 mm konektorom. Napájaný je batériou LR44. V cene je molitanový návlek.

http://www.boya-mic.com/lavaliermicrophones.html

Bezdrôtové mikrofónové systémy

Bezdrôtové mikrofónové systémy slúžia najmä pre bezdrôtové pripojenie klopových mikrofónov. V ponuke sú prijímače a vysielače vhodné pre zrkadlovky, bezzrkadlovky i chytré zariadenia s konektorom Lightning (iOS) a USB-C. V ponuke je aj bezdrôtový ručný mikrofón a vysielač s konektorom XLR pre rôzne mikrofóny, mixážne pulty, rekordéry atď.


BY-WM4 Pro-K1 je základný bezdrôtový set, najčastejšie využívaný s klopovým mikrofónom. Kit sa skladá z vysielača, prijímača a klopového mikrofónu. Napájanie zabezpečujú batérie typu AAA. Dosah je až 60 metrov.


BY-WM8 Pro-K1 je profesionálny bezdrôtový set vysielača, prijímača a klopového mikrofónu. Dosah je až 100 metrov a nastaviteľných je až 48 komunikačných kanálov. Napájanie zabezpečujú AA batérie. Zvuk je prepínateľný v režimoch stereo alebo mono.

http://www.boya-mic.com/wirelessmicrophonesystem.html

Mikrofóny pre smartfóny

Vyššie modely smartfónov zvládajú dobre spĺňať aj úlohu videokamery. V ponuke Boya nájdete smerové mikrofóny s Lightningom a USB-C konektorom, klopový mikrofón a smerové mikrofóny s klasickým 3,5 mm konektorom.


Smerový mikrofón BY-DM100 s USB-C konektorom, model s Lightningom má označenie BY-DM200. V cene je molitanový a “dead cat” návlek a aj tuhé škrupinové puzdro.

http://www.boya-mic.com/smartphonemicrophones.html

USB mikrofóny

Aj keď tento typ mikrofónov priamo nesúvisí s videom, iste zaujme aj niekoho z vás. Problémy okolo koronavírusu prispeli k rozšíreniu podkastingu, vlogingu, online vysielania z domu. S tým narástol aj dopyt po kamerách, mikrofónoch, svetlách a ďalšom príslušenstve.


BY-PM700 je USB mikrofón kompatibilný s počítačmi s OS Windows a Mac OS. Konštrukcia je kovová. Na mikrofóne je aj konektor pre slúchadlá. Strieborný model BY-PM700SP pripojíte aj k chytrým zariadeniam s Androidom alebo iOS.

Záver

Mikrofóny BOYA sú nielen cenovo zaujímavá alternatíva k RODE a Senheiser. Nižšia cena nie je vykúpená horšími parametrami a spracovaním. Práve naopak. BOYA je už dostupná na našom trhu, predajcov si môžete vyhľadať pomocou porovnávačov cien (Heureka apod.).

http://www.boya-mic.com/

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Bpali
2020-06-10 13:38:48
pekne hracky,ale akosi drahe...ja mam Rode k mobilu za 35eur
 
blahoslav J B Art
2020-06-10 15:57:15
príspevok od: Bpali
pekne hracky,ale akosi drahe...ja mam Rode k mobilu za 35eur
Fíha, daj link, kde sa dá kúpiť za túto cenu
 
Bpali
2020-06-10 19:20:22
príspevok od: blahoslav J B Art
Fíha, daj link, kde sa dá kúpiť za túto cenu
kupoval som na amazon.de asi pred rokom
 
Bpali
2020-06-10 19:22:05
príspevok od: blahoslav J B Art
Fíha, daj link, kde sa dá kúpiť za túto cenu
https://www.amazon.de/Rode-Microphones-VIDEOMICRO-VMMICRO-VideoMicro/dp/B015R0IQGW/ref=sr_1_4?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=LZAF6AGA5TGL&dchild=1&keywords=rode+mikrofon&qid=1591809637&sprefix=rode%2Caps%2C190&sr=8-4

teraz stoji pozeram 45,ale stale lepsie ako boya
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované