Hore

Vytvorte si vlastné PF zo svojich fotiek

Prianie k novému roku posiela mnoho ľudí. Novoročenky, kúpené v supermarkete urobia radosť, ale ohromia niekoho? Riešenie je jednoduché - vytvorte si vlastné PF zo svojich fotografií. Poradíme vám, ako také novoročné prianie pripraviť.

Základom je samozrejme výber vhodnej fotky. Prejdite si v Zoner Photo Studiu X svoj archív fotiek. Akonáhle nájdete tú pravú, otvorte ju v module Vyvolať, upravte podľa potreby, uložte a prejdite do modulu Editor. Pomocou vrstiev s vložením textu v ňom za pár minút vytvoríte vlastné originálne PF.

Pridajte na PF textovú vrstvu

Keď máte fotku v Editore otvorenú, kliknite na +Pridať vrstvu a zvoľte Vložiť text. Automaticky sa vytvorí samostatná vrstva s textovým polom. K jej úprave sa môžete kedykoľvek vrátiť - stačí na ňu kliknúť v paneli vrstiev.


Pridajte text.

Do textového poľa v pravom paneli potom napíšte novoročné prianie. Vrstvu teraz presuňte na vhodné miesto, aby bolo PF dobre čitateľné. Stačí mať označenú vrstvu s prianím a textové pole presunúť v obrázku myšou.


Presuňte text na lepšie miesto.

Upravte vzhľad textu

Aby bolo prianie lepšie vidieť, nastavte farbu textu tak, aby na fotke nezanikol. Ďalšie efekty, ako tieň, žiaru, obrys a ďalšie, môžete pridať kliknutím pravého tlačidla myši na vrstvu a zvoliť Efekty > Upraviť efekty.


Pridajte vrstve efekty.

V tomto prípade pomôže k bielemu textu pridať napr. tmavý tieň na jeho zvýraznenie.


Tieň zlepší čitateľnosť textu.

Zdieľajte novoročné priania s vašimi blízkymi

Hotové PF rozošlite rýchlo a jednoducho priamo zo Zoner Photo Studia pomocou tlačidla Zdieľať, ktoré nájdete v nástrojovej lište nad miniatúrami fotiek. Na výber máte niekoľko možností od klasického odoslania e-mailom alebo zdieľania na sociálnych sieťach ako Facebook alebo X (predtým Twitter).


Zdieľajte priania a máte hotovo.

Prianie k novému roku môžete poslať aj v papierovej forme ako pohľadnicu. Prepnite sa do modulu Tlač, zvoľte možnosť Tlač fotiek a vyberte pripravený obrázok. Nakoniec stačí len kliknúť na Objednať. Až vám fotografie dorazia domov, pripíšte z druhej strany adresu a novoročné prianie, v ktorom sa môžete ešte viac rozpísať. A rýchlo s vašim prianím k najbližšej poštovej schránke.

Prianie k novému roku podľa vášho gusta

Je len na vás, či zvolíte klasické novoročné prianie v papierovej podobe alebo dáte prednosť elektronickému PF. V oboch prípadoch ho s pomocou Zoner Photo Studia X vytvoríte rýchlo a jednoducho z vlastných snímok.

Potešte svojich blízkych originálnym prianím k novému roku. Stiahnite si Zoner Photo Studio X na 7 dní zadarmo a vyskúšajte si tvorbu vlastného PF na vašich fotkách.

Zdroj: Milujemefotografii.cz 

Autor: Matěj Liška

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia