Clona: | 7.1 |
---|---|
Expozícia: | 1/125.00 sec |
Ohnisko: | 50 mm |
Pridané: | 2012-04-04 00:17:57 | Na kritiku: | 2012-04-04 00:19:30 | Miesto: | doma | Témy: | makro a detail, príroda |
---|---|
Albumy: | KVETY |
Čili papričky obsahujú alkaloid kapsaicín , ktorý dráždi receptory (zachytávače vzruchov) na nervových zakončeniach nášho jazyka. A i napriek tomu je páľava v ústach nesmierne obľúbená a vyhľadávaná. Konzumácia čili sa podľa mnohých vedcov spája s uvoľňovaním hormónu endorfínu, ktorý vyvoláva pocity šťastia. Preto niekoho doslova obšťastňuje mexické jedlo a ostrá omáčka. Iným zase vyhovuje výrazná chuť , ktorá nahradí planý pokrm.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
Komentáre a hodnotenia
Zoradiť od najstarších