Hore

Horský fotomaratón 2016

Horský fotomaratón - zimný cyklus

Po štyroch úspešných ročníkoch Tatranského fotomaratónu sa usporiadatelia rozhodli rozšíriť túto súťaž zlokálnej na celoslovenskú úroveň avytvoriť tak priestor pre všetkých, ktorí radi do hôr chodia azachytávajú ich krásy arozmanitosť. Podujatie spájajúce súťaž sturistikou bude niesť názov HORSKÝ FOTOMARATÓN.

Horský fotomaratón bude prebiehať v 4 cykloch (zima, jar, leto, jeseň) na celom území Slovenska, aby účastníci mali možnosť vytvoriť tie najkrajšie fotografické zábery hôr aoutdoorových aktivít vo všetkých ročných obdobiach. Úlohou súťažiacich bude verné zachytenie horského prostredia na 5 vopred vyhlásených tém pre každý cyklus samostatne. Z dôvodu vystihnutia najlepšieho svetla či príležitosti, bude časový limit zhotovenia aodoslania nafotených fotografií 48 hodín.

Termín najbližšieho cyklu bude avizovaný 1 mesiac dopredu, ale usporiadateľ podujatia si vyhradzuje právo termín upraviť podľa podmienok a predpovedi počasia. Témy budú v stanovený termín zaslané prihláseným účastníkom mailom alebo SMS, ataktiež zverejnené na oficiálnej webstránke podujatia.

Lepšia prezentácia vašej tvorby

Aby sa tvorba horských fotografov dostala viac na verejnosť, budú z každého cyklu a každej témy vybrané až 3 najlepšie fotografie, ktoré budú zaradené do ročenky HORSKÝ FOTOMARATÓN, ktorú usporiadatelia ponúknu najmä horským chatám a penziónom, aby najlepšie fotografie účastníkov podujatia nezostali ležať v záplave iných fotografií na internete. Po každom cykle budú v časopise Krásy Slovenka uverejnené vybrané fotografie.

Autori budú môcť zaradiť svoje fotografie z Horského fotomaratónu aj do súťažnej časti podujatia bienále umeleckej tvorby o horách Horalfest 2016 apočas jeho konania bude z najlepších fotografií Horského fotomaratónu usporiadaná samostatná výstava.

Po uskutočnení posledného cyklu podujatia bude nasledovať spoločné stretnutie, kde si účastníci vymenia skúsenosti na tvorivom mítingu s odbornými prezentáciami a odovzdaním hlavnej ceny Horský fotograf najúspešnejšiemu autorovi.

Všetky informácie oHORSKOM FOTOMARATÓNE apropozíciách súťaže nájdete na www.fotomaraton.hory.sk.

Autor tohto článku nemá aktuálne napísaný žiadny text o sebe

profil autora

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované