Hore

Záchrana muflončaťa

Ako obvykle vojdem do lesa a tu sa prejavil zákon schválnosti. Zvoní mi telefón. Horko ťažko ho vyberám z vrecka a na displeji svieti meno Peter Bukovský. Zodvihnem hovor a len počujem v telefóne šepkanie: ´´Nešaškuj tam a poď sem ku krmelcu!´´ Peter ma videl už z diaľky. Pri krmelci mal už vytvorený provizórny fotokryt a už zopár hodín čakal na zver.

.

Vraj už ho to prestávalo baviť. Chvíľku sme pokecali, vymenili si nejaké  zážitky od posledného      stretnutia a Peter sa  rozhodol svoje  čakanie    ukončiť. No ja som ešte nemal v  pláne odísť  domov, keďže som prešiel len  zopár sto metrov  od auta, tak som sa  vybral ďalej do lesa. Cestou som narazil na  zopár kusov jeleníc,  ktoré ma ale samozrejme videli skorej a to len preto, že už bol odmäk a moje kroky boli dosť  hlučné. Blížiac sa ku kríkom som zazrel nejaký  pohyb. Tento krát som ale zosta  stáť, rozložil  statív a zopár minút čakal, čo sa bude diať.  Nevedel som, čo sa v kríkoch skrýva ale po chvíľke som to zistil. Vyšla celá rodinka muflónov. Krok po kroku sa  blížili ku mne a ja som nechcel stlačiť spúšť  fotoaparátu, lebo prvé cvaknutie by ich  hneď vyplašilo,tak som čakal na ten správny moment. Keď už mám len jeden pokus, tak nech aspoň stojí za to... Ale toto sa mi nevyplatilo. Zbadali ma a ihneď sa pobrali skokom preč. Povedal som si: "Nevadí, aspoň mám ďalší zážitok a môžem ísť spokojný domov."

 

 

 Cestou domov som ešte vo svahu zazrel diviakov,nedalo mi to odísť z lesa bez fotky .Začal som sa škriabať hore kopcom pomedzi kríky smerom ku diviakom s očakávaním aspoň jedného záberu . V tom ma ale zaskočil nemilý pohlaď na prvý dojem uhynuté muflónča.

 

 

Podišiel som k nemu bližšie a všimol som si, že ešte dýcha .Z nevinného fotolovu sa nakoniec stala záchranná akcia v kríkoch zamotaného a vyslabnutého muflónčaťa. Vyslobodil som mu zamotané nohy v malinčí a pomohol mu vstať.

 

Po pár pokusoch postaviť sa na vlastné nohy zostalo aj tak ležať , tak som ho preniesol na suché a pohodlnejšie miesto.Spravil zopár dokumentačných záberov a rýchlym krokom sa pobral na Majdán za jedným známym poľovníkom, ktorý muflónča šiel vyzdvihnúť .

 

 

Ja už len dúfam, že bude v poriadku a o rok mi bude pózovať pred objektívom

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
hakizu
2015-03-01 21:33:41
spravil si co sa dalo, ja som takto minuly rok vytiahol jahna z istej smrti utopenim v raseliniskovom mociary a potom jednu zamotanu rohamy o plot, obe poriadne zoslabnute..v Irsku sa totiz ovce pasu na velikanskych planach, pozemkoch a casto ich pastiery nevidia tyzdne..je to taky volny chov
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované