Hore

Nákup fototechniky v Hong Kongu

Pravdepodobnosť že sa vyberiete do Hong Kongu len kvôli nákupu lacnej fototechniky je dosť malá. Avšak vďaka rozmachu nízkonakladových aerolínií sa aj našinec môže ocitnúť v tejto metropole, zvlášť v rámci tranzitu do cieľovej destinácie. V Hong Kongu je nespočetné množstvo obchodov s elektronikou, a preto nie je možné poskytnúť informácie o každom. Z vlastnej skúsenosti ako aj z informácií iných kupujúcich, ktorí sa o svoju skúsenosť podelili na internetových fórach sa vám pokúsim poradiť kde a ako výhodne nakúpiť a čomu sa vyhýbať.

Vaša prvá skúsenosť s nákupom v Hong Kongu bude na letisku. Radšej nad tým ani nerozmýšľajte. Ceny v Duty Free obchodoch sú vysoké a ušetríte minimálne. Lacnejšie nakúpite i na Slovensku a to s dvojročnou zárukou. V meste sú ceny oveľa lepšie.

Mesto Hong Kong má dve hlavné oblasti, ktoré sa pre nákupy oplatí navštíviť. Obchody s elektronikou ako i s fototechnikou sú koncentrované v oblasti Mong Kon, v severnej časti centra. Druhou vhodnou oblasťou je juh-downtown v blízkosti parku Kowloon.

Na prvom mieste sa treba vyhýbať obchodom, ktoré nemajú žiadny názov, čo by sa od registrovaného predajcu čakalo. Namiesto tabule s názvom sú len vysvietené nápisy Canon, Nikon, Sony a hlavne Tax Free. Všetok tovar v Hong Kongu je predsa Tax Free, tak prečo to tak zdôrazňovať? V takýchto obchodoch vás ohúri hlavne veľké množstvo predajcov a veľkolepý výber fototechniky. Je viac než isté, že majú objektív, o ktorom už dlhšiu dobu snívate. Realisticky povedané, určite majú aspoň krabicu od neho. Výrobok vám však akosi nechcú ukázať. Totižto pri predaji majú zaujímavú taktiku. Tovar, na ktorý sa pýtate vám ponúknu za nízku cenu, o akej sa vám ani nesnívalo. Vy ste takí nadšení, že bez akéhokoľvek váhania pristúpite ku kúpe. Utvrdzujete sa, že ste v Hong Kongu a tu sa predsa dá všetko lacno nakúpiť. Túto mentalitu títo prešibaní šmelinári zneužívajú. Rýchlosťou svetla vyberáte kreditku, aby ste ten objektív mali čo najskôr v rukách, zadáte PIN, transakcia kompletná a v tom vám predajca oznámi, že si práve všimol, že v krabici je úplne iný objektív. Dosť pravdepodobne vyššia trieda a požadovať bude od vás doplatok. Vy spanikárite a aby ste predišli sklamaniu, nakoniec ku kúpe pristúpite. Ďalšia možnosť je, že za extra…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
j.a.r.o.
2011-04-18 11:01:27
Ďakujem za info. Možno niekedy na dovolenke využijem.
 
NIKON D666
2011-04-18 11:19:33
Nikdy ma nenapadlo že pôjdem kupovať do HK foto techniku alebo niečo iné
ale začínam uvažovať o dovolenke
 
olike
2011-04-18 11:44:00
diky za info, v pohode by som bral taketo clanky aj ohladom inych krajin
 
DEVOTEE
ocenenie redakciou 2011-04-18 11:44:07
šikovnost a odžubavanie ludi sa im nezaprie, mať tak eura nazviš a letenku idem kuknut a pozdravit pana Yipa
 
snakepit
2011-04-18 11:45:36
v HK som bol minuly rok, avsak len par dni... Kedze som mal minimum casu na behanie po obchodoch, navstivil som ich len par a z tych obchodov sa mi ani jeden nezdal nejaky extralacny. Aj ked som zhanal viacmenej male veci ako baterky, pamatove karty filtre a pod, cenovo sa tieto veci nevyrovnali cenam na e-bay (aj ked vela veci z e-bay sa posielaju prave z HK). Ale ako hovorim, nemozem to objektivne posudit, nakolko som nemal cas obehat vacsie mnozstvo foto obchodov... Tento rok sa chystam do NYC, vzhladom na kurz mam pocit, ze sa tam teraz da nakupit este vyhodnejsie ako v HK...
 
branislavbuzek
ocenenie redakciou 2011-04-18 12:28:34
mal som to šťastie navštíviť toto krásne mesto a samozrejme som nemohol obísť ani jeden z nepreberného množstva obchodov. Priamo v časti Kowloon sú v hojnejšom množstve ako u nás banky
Vtedy som sa obzeral po pevnej 50tke. Vbehol som do jedného z vysvietených obchodov a vzniesol na predavača požiadavku. Po tom, čo mi predavač povedal cenu, som sa otočil so slovami, že u nás doma je cena taká istá, som predstieral odchod. Nespravil som ani dva kroky a predavač na mňa zakričal lepšiu cenu...tá už bola dostatočne nízka na to, aby som sa na päte otočil a vyplatil objektív v hotovosti. Nasledovalo odskúšanie skla priamo pred predavačom a potom, čo som videl na displeji parádnu kresbu (samozrejme v porovnaní s objektívom, ktorý som ako jediný mal so sebou - Sigma 28-105 f2,8-4) som šťastný odpochodoval preč. Sklíčko mi slúži k spokojnosti dodnes
 
dorwin
2011-04-18 13:00:31
No, za seba doporučím tiež HK. ale nakupovať cez ebay.com
ja mám takto už dva objektívy a kopec serepetičiek, typu bublinková vodováha, infra spúšť (za 3E miesto 28E u nás!!!) atď atď. naposledy som na objektive 35mm ušetil cez 130E... a mal som ho za 10 dní doma.
Aj genuine produkty sú tam lacnejšie (teda originál značkové)
človek sa potom zamýšľa, že prečo je u nás tak draho...
takže ak chcete ušetriť tak prvá vec je pozrieť ebay.
 
kopossoft
2011-04-18 13:02:37
Mne v tom clanku chyba jedna malickost, a to aspon jeden produkt, ktory autor takto kupil, resp. uviest cenu tam a tu, pre lepsiu nazornost. dakujem
 
tadzesi
2011-04-18 13:03:04
HK nepoznam, ale v Cine som 1x pred 3ma rokmi kupil objektiv a naozaj vyhodne. Asi tak o 1/3 lepsia cena ako v EU.2x som zobral Nikon 24-70, asi tak za 250e lepsiu cenu ako v EU. Posledne, pred 1/2 rokom, sa to uz vobec neoplatilo. Mal som zalusk na 105 micro a rozdiel bol aj po zjednavani -50e oproti EU.

V Cine vo foto obchodoch EU VISA neberu, cize strach z toho ze niekde potiahnem kartou a predavajuci ma zacne odrbavat nehrozi. Ak idem kupit tovar, tak ho vezmem, prezriem, vyskusam a tak idem platit. Nechapem co by ma prinutilo aby som uvidel skatulu od objektivu a hned musel platit ...

Na zaver. Ak chcete daco konkretne kupit tak si pozrite stranku www.taobao.com. Kurz si dajdete. Ak to na tejto stranke nieje pre vas vyhodne, tak v kamennom obchode vam lepsieu cenu nedaju.
 
martinkoegres
2011-04-18 13:08:58
príspevok od: dorwin
No, za seba doporučím tiež HK. ale nakupovať cez ebay.com
ja mám takto už dva objektívy a kopec serepetičiek, typu bublinková vodováha, infra spúšť (za 3E miesto 28E u nás!!!) atď atď. naposledy som na objektive 35mm ušetil cez 130E... a mal som ho za 10 dní doma.
Aj genuine produkty sú tam lacnejšie (teda originál značkové)
človek sa potom zamýšľa, že prečo je u nás tak draho...
takže ak chcete ušetriť tak prvá vec je pozrieť ebay.
To isté robím aj ja, kukám ešte aj dealextreme.com to je tiež HK, neplatí sa tam poštovné a niektoré veci sú tam lacnejšie, ,mnhokrát mám pocit, že značkové veci sú len no-named veci z HK s potlačou nejakej velkej firmy.
Ja som na ebayi kupoval blesk - Za par dni bol doma a za zlomok ceny ako na Slovensku
 
Mondos
2011-04-18 13:17:32
Tovar z HK ide cez colnicu nie?? cize pri drahsich veciach sa este plati clo+dph(?)
 
Ferdo
2011-04-18 13:48:17
ja pridam este jeden dobry HK shop, www.digitalrev.com
 
Pospo
2011-04-18 14:10:09
Fajn clanok, ale chybaju aspon orientacne ceny. Nech viem v akych sferach sa pri pojme lacnejsi nakup v HK pohybujeme.
 
dorwin
2011-04-18 14:21:29
Co som kupoval a pamatam si:

napr. Nikkor 35mm f/2.0D u nas od 312E cca a z HK s postovnym 200E
clona HN-3 - u nas cez 20E a v HK za 10E
infraspust na nikon
u nas 28E a v HK 1.6E aj s postovnym !!! (pre neveriacich: http://goo.gl/HivM0 )
a toto:
http://www.photonet.sk/shop/foto-vodovahy/c_114.html
kocka je cez ebay za 4E (cca) a ta mala bublina do sanok za euro(!)
aj UV filtre Hoya pro1D som tak kupoval aj pre kamosa. tam to robilo cca 15Eur na kuse
atd.atd.atd.
 
zajicew
2011-04-18 15:27:48
pripajam aj ja dobru skusenost s www.digitalrev.com . najma cez eBay ( nakup tovaru PocketWizard 1x MiniTT1+2x FlexTT5 ). navyse, velmi casto publikuju rozne clanky a videa na webe i na YT, z coho vidiet aj ich mimozarobkovu cinnost vo svete fotografie.
 
afkaa.i
2011-04-18 17:25:33
Odkial ma autor informaciu, ze zaruka z HK neplati inde, nez v HK?

Neviem, ako Canon, no OFICIALNE INFORMACIE OD NIKONU SU INE!

Pokud si zákazník zakoupí produkty Nikon v zahraničí a má od prodejce řádně vyplněný a potvrzený záruční list nebo pokladní a prodejní doklad s výrobním číslem produktu, může v autorizovaném sevise Nikon uplatnit záruční opravu po dobu jednoho roku od zakoupení produktu. V podstatě jsou důležité podmínky a platnost poskytované záruky ve znění na originálním záručním listu Nikon (jiné pro nás nejsou závazné). Obecně je v autorizovaných servisech v Evropě akceptovaná záruka - Nikon Worldwide nebo European Warranty.
Martin Spousta
technical manager
Nikon spol. s r.o.
 
karolru
2011-04-18 22:19:41
príspevok od: Mondos
Tovar z HK ide cez colnicu nie?? cize pri drahsich veciach sa este plati clo+dph(?)
Keď ho deklarujú ako GIFT , nie a väčšinou to robia sami od seba bez toho, že ich o to žiadaš
 
martinagiu
2011-04-18 23:05:25
A čo tak nákup v Karibiku.Konkrétne na ostrove St.Maarten(Holandský ostrov).Ja som si odtiaľ doniesla objektív Canon 70-200 F/2.8 L USM za 920 E.Záruka 2 roky aj v EU.Canon 60D telo s originál Canon káblová spúšť a baterka,plus 8GB karta spolu za 800 E.
 
Cyril
2011-04-18 23:41:37
Hmm, Vy ste tu riadni nákupčíci. Ja len okolo tej mojej Dunajskej Stredy sa motám a pýtam sa predajcov, ako je to možné že v HK sú také ceny. Ani Duty Free tu nemáme. Šlak ma ide trafit
 
darco2
2011-04-19 08:35:45
Moja osobna skusenost z marca tohto roku z Hong Kongu je taka ze sa tam neoplati nakupovat absolutne fototechnika, kedze vsetky ceny su rovnake ako u nas alebo vyssie, zalezi od velkosti odvahy na zjednavanie..
Kamarat utopil svoj fotak na filipinach a kedze sme stali po ceste v HK, chceli sme kupit nieco tam.
Nasa volba padla na Canon G12, pobehali sme dost obchodov, v roznych castiach HK ale najlacnejsie co sme zohnali a nasledne zjednali bolo este stale DRAHSIE o 3€ ako v slovenskom Eshope.

Nehovoriac o zaruke a kvalite..

Ja som len tak len zo srandy opytal ze co by stal moj objektiv Canon 24-105, povedal cenu v prepocte asi 600€ co je asi polovica ceny v EU, ale predat mi ju uz nechcel.. takze to beriem ze to bol len joke z jeho strany..
8 Gb SD karta do fotaku stala v HK viac ako u nas, kedze som uspesne vycvakal vsetky karty co som mal, jednu som si prikupoval.

 
egres333
2011-04-19 10:58:16
príspevok od: dorwin
No, za seba doporučím tiež HK. ale nakupovať cez ebay.com
ja mám takto už dva objektívy a kopec serepetičiek, typu bublinková vodováha, infra spúšť (za 3E miesto 28E u nás!!!) atď atď. naposledy som na objektive 35mm ušetil cez 130E... a mal som ho za 10 dní doma.
Aj genuine produkty sú tam lacnejšie (teda originál značkové)
človek sa potom zamýšľa, že prečo je u nás tak draho...
takže ak chcete ušetriť tak prvá vec je pozrieť ebay.
caf, mozes mi pls poradit ohladom ebay.com? tiez by som chcel vodovahu a infra spust, ako to tam hladas? je tam nieco ako vyber krajiny a tam das HK? dik
 
wood
2011-04-19 15:25:36
príspevok od: karolru
Keď ho deklarujú ako GIFT , nie a väčšinou to robia sami od seba bez toho, že ich o to žiadaš
No, s tymto si si isty? Lebo mam pocit, ze to fungovalo kedysi davno, ale dnes uz nie....
 
haplo602
2011-04-19 15:53:14
príspevok od: wood
No, s tymto si si isty? Lebo mam pocit, ze to fungovalo kedysi davno, ale dnes uz nie....
colnici to aj tak otvaraju
 
dorwin
2011-04-20 09:35:40
príspevok od: wood
No, s tymto si si isty? Lebo mam pocit, ze to fungovalo kedysi davno, ale dnes uz nie....
aj dnes to tak funguje
 
dorwin
2011-04-20 09:36:47
príspevok od: haplo602
colnici to aj tak otvaraju
myslim ze nie. mozno tak kontroluju dozimetrom baliky kvoli radiacii (ak je to tovar z Azie)
 
afkaa.i
2011-04-20 15:41:07
pozeram, ze sirenie dezinformacii nikoho netrapi ani po upozorneni...
 
tonlou
2011-04-21 13:05:28
No ja som v HK bol pred rokom a doviezol som si Nikkor 50mm f1.8 D za 89 eur z Fortress. Ostatne produkty co som pozeral neboli az tak vyhodne.
Potom som este kupil blesk SB600 za 190 eur z prave takeho obchodiku s vela neonmi .
Moja skusenost z tychto obchodikov bola celkom dobra,nakolko som zjednal cenu a ked predajca zistil,ze nemaju ani jeden kus,tak volal do dalsieho ich obchodiku ci ho nemaju tam. Zial nemali,takze som musel hladat dalej. No rozhodne su to mili a snazivi ludia a samozrejme riadny obchodnici .
 
wildkat
externý redaktor ocenenie redakciou 2011-04-30 06:27:10
príspevok od: afkaa.i
Odkial ma autor informaciu, ze zaruka z HK neplati inde, nez v HK?

Neviem, ako Canon, no OFICIALNE INFORMACIE OD NIKONU SU INE!

Pokud si zákazník zakoupí produkty Nikon v zahraničí a má od prodejce řádně vyplněný a potvrzený záruční list nebo pokladní a prodejní doklad s výrobním číslem produktu, může v autorizovaném sevise Nikon uplatnit záruční opravu po dobu jednoho roku od zakoupení produktu. V podstatě jsou důležité podmínky a platnost poskytované záruky ve znění na originálním záručním listu Nikon (jiné pro nás nejsou závazné). Obecně je v autorizovaných servisech v Evropě akceptovaná záruka - Nikon Worldwide nebo European Warranty.
Martin Spousta
technical manager
Nikon spol. s r.o.
Ahoj priatelu
HK sa neradi do vseobecnej skupiny ,,zahranicie'' ale NIKON ma pre fototechniku predavanu v HK ine podmienky.
Pozri si nasledovne linky.
http://en.nikon.com.hk/pagearticle.php?pageid=61-0b3edb1ee8
http://en.nikon.com.hk/pagearticle.php?pageid=125-3c8f927867

Je to v anglictine kedze su to oficialne info od Nikonu. Ak mas s tym problem daj vediet rada prelozim.
S pozdravom.
 
wildkat
externý redaktor ocenenie redakciou 2011-04-30 06:33:22
príspevok od: snakepit
v HK som bol minuly rok, avsak len par dni... Kedze som mal minimum casu na behanie po obchodoch, navstivil som ich len par a z tych obchodov sa mi ani jeden nezdal nejaky extralacny. Aj ked som zhanal viacmenej male veci ako baterky, pamatove karty filtre a pod, cenovo sa tieto veci nevyrovnali cenam na e-bay (aj ked vela veci z e-bay sa posielaju prave z HK). Ale ako hovorim, nemozem to objektivne posudit, nakolko som nemal cas obehat vacsie mnozstvo foto obchodov... Tento rok sa chystam do NYC, vzhladom na kurz mam pocit, ze sa tam teraz da nakupit este vyhodnejsie ako v HK...
Mas uplnu pravdu, myslim za NYC dnes nakupis velmi vyhodne. Drzim palce
 
wildkat
externý redaktor ocenenie redakciou 2011-04-30 06:37:01
príspevok od: branislavbuzek
mal som to šťastie navštíviť toto krásne mesto a samozrejme som nemohol obísť ani jeden z nepreberného množstva obchodov. Priamo v časti Kowloon sú v hojnejšom množstve ako u nás banky
Vtedy som sa obzeral po pevnej 50tke. Vbehol som do jedného z vysvietených obchodov a vzniesol na predavača požiadavku. Po tom, čo mi predavač povedal cenu, som sa otočil so slovami, že u nás doma je cena taká istá, som predstieral odchod. Nespravil som ani dva kroky a predavač na mňa zakričal lepšiu cenu...tá už bola dostatočne nízka na to, aby som sa na päte otočil a vyplatil objektív v hotovosti. Nasledovalo odskúšanie skla priamo pred predavačom a potom, čo som videl na displeji parádnu kresbu (samozrejme v porovnaní s objektívom, ktorý som ako jediný mal so sebou - Sigma 28-105 f2,8-4) som šťastný odpochodoval preč. Sklíčko mi slúži k spokojnosti dodnes
Clovek s obchodnym duchom nakupi najlepsie Mne sa v HK stalo aj to za ma predavac normalne vyhodil z obchodu ked som mu povedala aka cena by bola pre mna vyhodna. Vraj za taku cenu kupi fotak on odomna a surovo ma vykopol
 
wildkat
externý redaktor ocenenie redakciou 2011-04-30 06:42:22
príspevok od: dorwin
No, za seba doporučím tiež HK. ale nakupovať cez ebay.com
ja mám takto už dva objektívy a kopec serepetičiek, typu bublinková vodováha, infra spúšť (za 3E miesto 28E u nás!!!) atď atď. naposledy som na objektive 35mm ušetil cez 130E... a mal som ho za 10 dní doma.
Aj genuine produkty sú tam lacnejšie (teda originál značkové)
človek sa potom zamýšľa, že prečo je u nás tak draho...
takže ak chcete ušetriť tak prvá vec je pozrieť ebay.
S ebayom treba vsak tiez opatrne. Moja predosla zarkadlovka bola kupovana cez ebay.co .uk kedze cena bola neporovnatelne lepsia ako hocikde inde. Predajca slubil rocnu zaruku avsak ked som ju potrebovala uplatnit predajca zmizol a zistila som ze mi s tym nik nepomoze kedze fotak bol predany v HK.
 
wildkat
externý redaktor ocenenie redakciou 2011-04-30 06:44:10
príspevok od: kopossoft
Mne v tom clanku chyba jedna malickost, a to aspon jeden produkt, ktory autor takto kupil, resp. uviest cenu tam a tu, pre lepsiu nazornost. dakujem
Canon 5DII telo 1600eur.
 
wildkat
externý redaktor ocenenie redakciou 2011-04-30 06:48:04
príspevok od: tadzesi
HK nepoznam, ale v Cine som 1x pred 3ma rokmi kupil objektiv a naozaj vyhodne. Asi tak o 1/3 lepsia cena ako v EU.2x som zobral Nikon 24-70, asi tak za 250e lepsiu cenu ako v EU. Posledne, pred 1/2 rokom, sa to uz vobec neoplatilo. Mal som zalusk na 105 micro a rozdiel bol aj po zjednavani -50e oproti EU.

V Cine vo foto obchodoch EU VISA neberu, cize strach z toho ze niekde potiahnem kartou a predavajuci ma zacne odrbavat nehrozi. Ak idem kupit tovar, tak ho vezmem, prezriem, vyskusam a tak idem platit. Nechapem co by ma prinutilo aby som uvidel skatulu od objektivu a hned musel platit ...

Na zaver. Ak chcete daco konkretne kupit tak si pozrite stranku www.taobao.com. Kurz si dajdete. Ak to na tejto stranke nieje pre vas vyhodne, tak v kamennom obchode vam lepsieu cenu nedaju.
No najdu sa aj neskuseny kupujuci ked zdravy rozum zadrieme a kupuju bez vyskusania. V clanku som tu situaciu opisala v snahe takemu skratu predist.
 
wildkat
externý redaktor ocenenie redakciou 2011-04-30 06:53:27
príspevok od: Pospo
Fajn clanok, ale chybaju aspon orientacne ceny. Nech viem v akych sferach sa pri pojme lacnejsi nakup v HK pohybujeme.
V HK zaplatis menej zhruba o DPH (19%.) v porovnani so Slovenskom, kedze v HK sa dan neplati. Cim ,,vacsie'' veci kupujes tym vyhodnejsie sa este da cena zjednat.
 
wildkat
externý redaktor ocenenie redakciou 2011-04-30 07:01:09
príspevok od: tonlou
No ja som v HK bol pred rokom a doviezol som si Nikkor 50mm f1.8 D za 89 eur z Fortress. Ostatne produkty co som pozeral neboli az tak vyhodne.
Potom som este kupil blesk SB600 za 190 eur z prave takeho obchodiku s vela neonmi .
Moja skusenost z tychto obchodikov bola celkom dobra,nakolko som zjednal cenu a ked predajca zistil,ze nemaju ani jeden kus,tak volal do dalsieho ich obchodiku ci ho nemaju tam. Zial nemali,takze som musel hladat dalej. No rozhodne su to mili a snazivi ludia a samozrejme riadny obchodnici .
Obchodneho ducha to urcite maju Inak aj vo Fortess sa da zjednavat co je na elektrodom prekvapujuce.
 
branislavbuzek
ocenenie redakciou 2011-04-30 11:59:07
príspevok od: wildkat
Clovek s obchodnym duchom nakupi najlepsie Mne sa v HK stalo aj to za ma predavac normalne vyhodil z obchodu ked som mu povedala aka cena by bola pre mna vyhodna. Vraj za taku cenu kupi fotak on odomna a surovo ma vykopol
predavač sa mi potom priznal,že predajom zlacneného objektívu zarobil 4 HK doláre ...takúto obchodnú politiku bežný európan asi nikdy nepochopí (vrátane mňa).
 
tonlou
2011-05-01 20:44:26
príspevok od: wildkat
Obchodneho ducha to urcite maju Inak aj vo Fortess sa da zjednavat co je na elektrodom prekvapujuce.
fuha,toto vediet . No nic,snad na buduci rok budem mat moznost tam ist opat a ceny budu stale priaznive.
 
afkaa.i
2011-05-02 12:48:16
príspevok od: wildkat
Ahoj priatelu
HK sa neradi do vseobecnej skupiny ,,zahranicie'' ale NIKON ma pre fototechniku predavanu v HK ine podmienky.
Pozri si nasledovne linky.
http://en.nikon.com.hk/pagearticle.php?pageid=61-0b3edb1ee8
http://en.nikon.com.hk/pagearticle.php?pageid=125-3c8f927867

Je to v anglictine kedze su to oficialne info od Nikonu. Ak mas s tym problem daj vediet rada prelozim.
S pozdravom.
All Nikon Film Equipment (listed below) are covered by one year international warranty(otherwise stated).

* Compact Cameras [35mm]
* SLR Cameras [35mm]
* APS Compact Cameras [IX240]
* APS SLR Cameras [IX240]
* Nikkor Lenses
* Nikon Speedlight
* Film Cameras' Accessories
* Binoculars

Pokial je majitel v programe NPS (Nikon Professional Services), tak sa mu 1 rocna zaruka vztahuje aj na D-SLR a Coolpix fotoaparaty. A mam skusenost, ze pri slusnom poziadani sa da opravit aj Coolpix kupeny v Azii v ramci zaruky. Nie v Prahe, ale vo Viedni to nebol problem.

Odporucam nabuduce konzultovat priamo so zastupcami a nepisat tu dojmy, priatelu.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované