Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
15 tipov pre reportážnu fotografiu z ciest

15 tipov pre reportážnu fotografiu z ciest

Tieto letné mesiace (júl a august) nášho súťaženia s Nikonom o krásny retro fotoaparát, vhodný aj na cestovanie, patria pre toto dovolenkové a prázdninové obdobie príznačnej téme – Reportáž z ciest. Do súťaže môžete nahrať sériu 5 až 9 fotografií. Ako však na to? Tu nájdete mojich 15 tipov na to, ako vyhotoviť reportážnu sériu fotiek z vašich ciest.

2022-08-11 06:00:00
nikonblog.sk
3
5522
 
 
  • 23611
    25

    Fotografovanie koncertov

    Ak ste milovníkom hudby a zároveň aj vášnivý fotograf, tak ste určite niekedy zatúžili odfotiť si svoj idol.

  • 14434
    55

    Diskotéky, zábavy a párty I.

    Tento žáner má vo fotografii svoje miesto, aj keď nepatrí medzi nahodnotenejšie. Prakticky sa jedná o čistú komerciu. Má však svoje pravidlá, ktoré by ste mali vedieť, ak sa pustíte do fotografovania takýchto podujatí.

  • 13365
    46

    Diskotéky, zábavy a párty II.

    Každému je zrejmé, že svetelné podmienky na diskotéke sú priam bláznivé. Teoreticky to na techniku kladie vysoké nároky. Zdalo by sa, že Full Frame zrkadlovka s profesionálnymi objektívmi je jediným rozumným riešením. 

  • 11245
    30

    Fotografujeme scénický tanec II.

    Fotografovanie tanca na javisku je pre fotografa pomerne veľká výzva. Na javisku  sa v slabých alebo meniacich sa svetelných podmienkach rýchlo pohybujú tanečníci a  takmer každú sekundu striedajú pózy, výrazy a tanečné fugúry. Práve táto skutočnosť si od fotografa vyžaduje dobré vybavenie, veľké skúsenosti, predvídavé oko a v neposlednom rade schopnosť cítiť rytmus.

  • 10953
    18

    Fotografujeme scénický tanec I.

    O tanci sa okrem iného odľahčene hovorí, že je to vertikálne vyjadrenie horizontálnej túžby. Má mnoho podôb a prevedení. Ja by som sa však s vami rád podelil o niekoľko poznatkov, tipov a trikov, ako uspieť pri fotografovaní tanca na scéne a ako zachytiť na fotografii ten správny okamih.

  • 7946
    30

    Festival z pohľadu fotografa

    Za tri  a pol dňa festivalu nabehané kilometre, nafotených 30 kapiel z vyše 70, málo spánku, únava... Takto by som charakterizovala ja, jedna z akreditovaných fotografov, v poradí už 17. ročník metalového festivalu Brutal assault, ktorý sa konal od 8. do 11.8 2012 v areáli pevnosti Jozefov v Čechách.

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.