Hore

Zimná panoráma!

Vonku už máme jar a nádherné teplé počasie, no aj tak by som rád trocha zaspomínal na túto zimu. Zimu, ktorá bola dokonca až arktická a snehu (aspoň na horách) bolo dostatok, v okolí Tatier možno až príliš.

Výlet

Ja som z nížiny (Piešťany) a Tatry sú pre mňa dosť ďaleko, aby som tam vybehol len tak. Ale aj  na západnom Slovensku sa nájdu miesta, ktoré sú veľmi pekné a oplatí sa tam ísť pozrieť na výlet.

Keďže tu v nížine snehu až toľko nebolo, vybral som sa trocha do kopcov. Rovno na najvyššie položené miesto v okolí. Ním je Veľká Javorina (970 m.n.m), ktorá tvorí hraničný bod s Českou republikou a takmer úplne na vrchol sa dá ísť autom. Cesta býva často neudržovaná a dostať sa sem v zime hore bez reťazí, môže byť niekedy problém. Tesne pod vrcholom je Holubyho chata, kde zaparkujete auto a môžete vyraziť si užiť zimu (momentálne už skôr jar:-). Veľmi pekné miesto na prevetranie hlavy a vychutnanie si čerstvého vzduchu.

Miesto fotenia

Poviem vám, brodiť sa po kolená v snehu je celkom namáhavé. Po pár stoviek metrov som začal ľutovať, že som nezobral so sebou snežnice, ale aspoň mi nebola zima. Moje kroky viedli najskôr k vysielaču, kde zo začiatku dosť fúkalo a bola hmla. Preblesklo mi hlavou, či aj dačo vôbec nafotím, keď je také počasie. Nakoniec som ďalej postupoval po hrebeni do neďalekého lesa a počasie sa postupne zlepšovalo. Keď som sa konečne po ťažkom brodení v hlbokom snehu dostal do lesa, čakal ma úžasný pohľad. Krásne vysoké stromy v bielom šate a nad nimi modrá obloha, presne ako z rozprávky. Áno, ja viem, každý rok sa to opakuje, každý rok je to ten istý pohľad, ale aj tak každý rok žasnem nad tou krásou. Chodím tam už niekoľko rokov aj v lete, alebo v zime.

Vždy som premýšľal, ako by bolo najlepšie zvečniť tento pohľad. Išlo o to, aby som zachytil stromy pekne odspodu, až po vrch. Keďže taký široký objektív nemám rozhodol som sa, že si tú fotku vyskladám z viacerých fotiek. Nakoniec sa aj tak stalo a podarilo sa mi ju vyskladať zo 7 záberov fotených na šírku. Keďže sa mi nechcelo brať zo sebou statív, všetko bolo fotené samozrejme z ruky. Tieto stromy som fotil už aj v lete, ale aj tak najkrajšie sú takéto celé biele. Po nasnímaní niekoľko sérií bolo čas sa vrátiť naspäť. Pri západe slnka som si nemohol odpustiť spraviť ešte zopár záberov na horizontálnu…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Jozef Krajčo
externý redaktor 2012-05-02 11:50:56
Velmi pekny tip na zaujimavu fotografiu. Dobra praca.
 
igorg
2012-05-02 21:20:32
Krasóta ako hovorí môj zať, výborne niektore typy. Ďakujem
 
braňo.j
2012-05-03 14:01:26
pekné, jednoducho vysvetlené, poučné..
 

Ďalší článok z kategórie

Z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované