Hore

ZPS X - zimná aktualizácia

Český fotografický program Zoner Photo Studio X vyšiel koncom roka 2016 v prvej obsiahlejšej aktualizácii. Editor rozšíruje prácu s vrstvami a maskami a dopĺňa prepracované známe funkcie v oveľa lepšej kondícii, modul Vyvolať pridáva kruhový prechodový filter a pokročilé odstránenie šumu.

Kruhový filter - upravte expozíciu lokálne

S kruhovým filtrom premeníte na pár kliknutí peknú fotku na fotku skvelú. Tento nástroj využijú milovníci portrétov i krajiniek. Kruhový filter totiž umožní úpravu expozície a ďalšie parametre vo vybraných oblastiach fotky.

Chytré doostrenie - pridá ostrosť len tam, kde je potreba

Hranica medzi citlivým a prehnaným doostrením je veľmi tenká. S týmto novým nástrojom doostríte iba tie časti fotky, ktoré to skutočne potrebujú. Nevzniknú tak výrazné kontúry alebo nežiadaný haló efekt.

Chytré rozmazanie - dajte priestor tvorivosti

Vyhlaďte povrch objektu, bez toho aby ste rozmazali jeho hrany. Užitočné aj pre kreatívne efekty, retuš pokožky a vyhladenie šumu!

Nástroje pre zosvetlenie a stmavenie

Vytiahnite ktorýkoľvek detail. Nástroje pre zosvetlenie a stmavenie vám umožnia zvýrazniť alebo potlačiť ľubovoľný prvok vo fotke. Ovládajú sa rovnako ako štetec a v kombinácii s vrstvami predstavujú mocný retušovací nástroj.

Pokročilá redukcia šumu po novom aj v module Vyvolať

Problémy so zašumením fotiek sú minulosťou. Teraz máte dôkladnú kontrolu nad odstránením šumu pri nedeštruktívnych úpravách fotiek. Vaše úpravy tak môžete kedykoľvek zmeniť alebo odstrániť.

Tvary hlásia návrat v skvelej kondícii

Do ZPS X sa vrátili nástroje Vložiť čiaru a Vložiť tvar s výrazným zlepšením - práca s nimi prebieha vo vrstvách. Všetky čiary, tvary a šípky tak môžete kedykoľvek presunúť, prefarbiť alebo zmeniť ich veľkosť. Pre ďalšiu kreatívnu prácu môžete využiť Efekty vrstiev, Deformačnú mriežku a Voľnú deformáciu.

Príjemnejšia práca s vrstvami

   

Živé náhľady vrstiev a masiek v miniatúrach spríjemňujú prácu a orientáciu medzi jednotlivými vrstvami. Máte tak okamžitý prehľad, v ktorej vrstve sa čo nachádza. Textové vrstvy sú navyše automaticky pomenované podľa použitého textu.

Lepšia kontrola nad maskami

Prácu s maskou zjednoduší zobrazenie masky v niekoľkých režimoch priamo nad fotografiou a prepojenie masiek a výberov. Samotnú masku potom rýchlejšie upravíte vďaka jednoduchšiemu prístupu k bielemu a čiernemu štetcu

Rozšírené možnosti pohľadníc

Vylepšené pohľadnice nájdete v module Vytvoriť. Obsahujú nové šablóny, ktoré si môžete sami prispôsobiť. Proces výroby je teraz oveľa intuitívnejši. ZPS X navyše rozpozná nekvalitnú fotku a pomôže vám tvoriť iba pohľadnice, z ktorých budete mať radosť vy i adresát.

Zdroj: https://www.zoner.sk/

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
blahoslav J B Art
2017-01-13 10:15:24
este 2-3 aktualizacie a vymenim Adobe za Zoner
 
juraj07
2017-01-13 13:57:26
Si este od silvestra nadrbany???
 
60+
2017-03-03 09:33:47
Zoner mi príde fajn, tá nová X séria je celkom priťažlivá, aj keď veľa ľudí nadáva nato, že nedokáže vytiahnuť z raw toľko ako lightroom
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované