Hore

Fotokamión Shauna Irvinga

Videli ste už tak veľký fotoaparát, že sa do neho vojde fotograf a fotografuje zvnútra? Nie? Tak dnes vám takýto predstavíme.

Fotoaparát umelca Shauna Irvinga je veľký ako kamión. Fotoaparát Shauna Irvinga je kamión!

Už dávnejšie Shauna Irvinga  fascinovanala veľkoformátová fotografia a hľadal vlastnú cestu, ako túto fotografiu realizovať. Rozhodol sa, že si urobí obrovský pojazdný fotoaparát. Za posledné peniaze si na ebay kúpil starú poštovú dodávku, z ktorej si zostrojil primitívny aparát na spôsob obrovskej dierkovej kamery.

Na reprodukciu obrazu ale použil sklenené šošovky. Po čase z finančných dôvodov musel dodávku predať a až neskôr sa opäť dostal k pôvodnej myšlienke, tentokrát už aj s fin.prostriedkami, aby ju mohol aj zrealizovať.

Nový bajonet Cameratruck :).

Pomocou diery v skrini nákladného auta a šošoviek zo starého vojenského periskopu premieta scenérie priamo na fotografický papier upevnený na protiľahlej vnútornej stene auta. Jeho závierka nie je karbónová s testovaním pre 300 000 cyklov, ale kus kartónu.

Skúška najnovšieho objektívu.

So svojím fotokamiónom tak jazdí po pobreží Ameriky a unikátnym spôsobom zachytáva miestne scenérie. Za najzaujímavejší označuje Shaun niekoľkotýždenný projekt v Španielsku. So svojím fotokamiónom prebrázdil celú krajinu a vyhotovil niekoľko unikátnych záberov, ktoré visia v galériách a ... stále sa vyvíjajú...

Shaunova pracovňa.

Jeho nápad zaujal a dnes robí workshopy pre deti zo škôl. Fascinuje ich krásou analógovej fotografie a chémie. My vám prinášame rozhovor s realizátorom tejto geniálnej myšlienky.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
roadrebel66
2009-04-22 08:55:28
tak tento fotoaparát sa asi do brašne nezmestí :), je to zaujímavé a fotografie majú čo povedať, dobrý článok.
 
2laak
2009-04-22 10:23:51
Dakujem za zaujimavy clanok. Miestami sa mi zdalo, ze preklad pokulhaval, ale aj tka skvela praca. :-)
 
branislavbuzek
ocenenie redakciou 2009-04-22 17:54:42
príspevok od: roadrebel66
tak tento fotoaparát sa asi do brašne nezmestí :), je to zaujímavé a fotografie majú čo povedať, dobrý článok.
ani nemusí, hlavne že sa tá brašňa zmestí do fotoaparátu :D
Niektorý nadšenci štýlu pinhole robili svoje komory zo starých vagónov
...btw. celosvetový deň pinhole je už túto nedeľu...
http://www.pinholeday.org/
 
mago
2009-04-22 21:38:55
Heh, perfektne.
Clanok, tiez.
Ja som si samozrejme (ako kazdy fotograf) tiez zostrojil dierkovu komoru. Na chate :) Vznikli z toho zaujimave fotografie.
 
demo
2009-04-23 13:37:25
dobry napad a realizacia, tie fotky nie su supernajostrejsie, ale su zaujimave prevedenim a okrajmi
 
wayne
2009-04-23 15:15:47
fotoaparat v dodavke, tomu sa hovori haluz
 
Zbojnik
2009-04-26 22:50:38
Jeeej, to je inspiraacia. Fakt originalne!
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia