Hore

Blokovanie, fórum, hodnotenie... a fotografovanie

Mrzí ma, že sa ako šéfredaktor tohto krásneho portálu s najväčšou návštevnosťou na Slovensku musím vyjadrovať k týmto veciam, ale sami čitatelia svojimi reakciami a komentármi vo fóre ste si to vyžiadali.

Blokovanie

V prvom rade chcem spomenúť novú funkcionalitu, o ktorú ste viacerí žiadali. Je to blokovanie hodnotenia a príspevkov k vlastnej tvorbe od jednotlivých užívateľov. Bohužiaľ, my ľudia sme takí, že občas neznesieme kritiku od druhého a za nízke bodovanie či slovné hodnotenie sme schopní napádať druhého a pomstiť sa bezdôvodne na jeho tvorbe.

Preto ste viacerí z vás (nie je pravda, že táto funkcia bola vyrobená pre vyvolených) žiadali o túto možnosť. Aktivovali sme teda funkciu na blokovanie príspevkov k svojej tvorbe z dôvodu zamedzenia úmyselného poškodzovania.

Táto funkcia existuje aj na iných portáloch a nikomu nerobí problém.

Zdá sa však, že viacerí nedokážu akceptovať to, že si autor neželá ich príspevky k svojej tvorbe a začali ohovárať blokujúcich a opačne. Viacerým povolili nervy a správali sa tak, že redakcia musela zasiahnuť.

Boli zmazané rozsiahle témy, v ktorých sa konštruktívne neriešili problémy a boli urážlivé. Boli zmazané príspevky k tvorbe, ktoré urážali iných a pre nezvládnutie komunikácie a prezentácie tvorby sme upozornili všetkých zúčastnených autorov.

Žiadam vás po týchto skúsenostiach, aby ste boli k sebe tolerantní a rešpektovali sa. Blokovanie by naozaj malo slúžiť ako núdzové zatiahnutie ručnej brzdy. Etika by mala vravieť, že keď blokujem nejakého užívateľa, nebudem mu škodiť nezmyselne malým hodnotením ani komentármi, keď nedávam možnosť, aby on hodnotil a komentoval moju tvorbu. Opäť niektorí využili to, že zablokovali iných a ešte sa im snažili uškodiť, keď sa už nemohli „brániť".

Ukázalo sa, že aj toto je potrebné ošetriť a preto bude blok odteraz obojstranný (aktualizácia v priebehu zajtrajška). Ak zablokuje užívateľ niekomu hodnotenie a príspevky k jeho tvorbe, ani on nebude môcť prispievať k tvorbe blokovaného. Jednoducho ak pred niekým zatvorím dvere, ani ja mu už nemôžem nič povedať. Ak si zablokovaného užívateľa odblokujem, znovu si ho môžem zablokovať až po 3 dňoch, aby mal možnosť reagovať na moje komentáre.

Opäť opakujem, táto funkcia je pre núdzové použitie a veľkorysosť fotografa a človeka sa prejavuje aj v schopnosti prijímať kritiku.

Fórum

Užívatelia sa vo fóre pokúšajú dostať k potrebným informáciám. Nie k osobným výlevom jednotlivcov, ktorí si medzi sebou vybavujú účty a nezvládajú komunikáciu. Nerobí to dobre ani portálu a ani vám. Po čase sa vrátite k vláknu a budete sa hanbiť za to, že ste sa v minulosti neovládali. Žiadam vás o uvážlivé komentáre k téme. Keďže naše fórum nie je zatiaľ moderované, skúste pred založením témy použiť vyhľadávanie a zistiť, či na vašu otázku nenájdete odpoveď v histórii fóra. Zabránite tak vytváraniu duplicitných tém, otázok a odpovedí.

Hodnotenie

K hodnoteniu Karol napísal veľmi poučný článok, ktorý si nezaškodí občas prečítať. Vyzývam vás opäť k odosobneniu sa pri hodnotení fotografií. Ku každej fotografii, kým nie je v sérii s inými, je potrebné pristupovať individuálne. Nevnášajte do kritiky osobné problémy, ktoré by mohli mať vplyv na horšie hodnotenie fotografie. Hlavne ale, ak chcete hodnotiť nie príliš vysoko alebo vysloviť kritický názor, vyslovte ho citlivo a v komentári zdôvodnite svoje hodnotenie, prípadne napíšte, ako si myslíte, že by bolo možné záber vylepšiť.

Na záver

Sme komunita Ephoto. Sme ľudia, ktorí zdieľajú jeden z najkrajších koníčkov - fotografovanie. Sme tí, ktorí „zastavujú čas" a môžu sa jeho zlomkami obdarovať v podobe fotografií. Tak vnímajme aj našu galériu a neznepríjemňujme si drahocenné minúty či hodiny svojho života nezmyselnými hádkami. Priemerná expozícia má trvanie 1/60 - 1/250s. Viete koľko nádherných fotografií sa dá urobiť počas nezmyselnej webovej prestrelky?!

Je nás veľa, 160 000 návštev mesačne (!) a mnohí z nás, ktorí sme sa nepoznali, sme sa navzájom spriatelili. Pracujeme na tom, aby sme sa poznali aj na verejnosti (tričká a možno aj príslušenstvo Ephoto) a mohli prehodiť pár priateľských slov, keď na seba narazíme pri zachytávaní toho správneho okamihu. Predstavte si, že ten priateľský sympaťák alebo sympaťáčka bude človek, ktorému som ublížil alebo poškodil jeho meno či tvorbu. Zrazu sa pred vami objaví konkrétny človek, ktorý zdieľa váš koníček, rieši podobné veci....

Každý sme iný, ale všetci máme radi to isté - fotografiu. :)

Ak existuje ten správny okamih každej udalosti, decisive moment Bressona, tak pre túto situáciu je decisive moment začať odznova, od čírej radosti z fotografovania a fotografie, od tolerancie a úcty k ostatným a od spolupatričnosti, ktorá by z našej záľuby mala vyplynúť.

Sem tam sa dostanem na motorku a fascinuje ma, ako sa všetci motorkári navzájom na ceste zdravia, nehľadiac na to, kto na akej motorke jazdí, ako dobre to dokáže... Skúsme to podobne...

Ďakujem vám za pochopenie a za vaše nadšenie pre Ephoto. 

Julo

Súvisiace články: Kritéria hodnotenia fotografií

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
2009-05-12 19:27:02
Kedze ocenujem na webe slusne vyjadrovanie, priatelskost a toleranciu, vyjadrujem suhlas s postojom redakcie k poslednym udalostiam.
 
Mishike
2009-05-12 19:29:48
myslim, ze bolo nacase aby sa uz redakcia k tomu vyjadrila.mozno sa mohla aj skor.ale kazdopadne to julo pekne napisal.
 
peto94
2009-05-12 19:30:29
tak tak...TOLERUJME SA PLS:)...

PS...´Pracujeme na tom, aby sme sa poznali aj na verejnosti napr: tričká´ To by bol super napad...(dobra reklama atd...)..ja by som ho nosil aj do skoly:-D
 
markato1
2009-05-12 19:39:13
Aj ja dakujem redakcii za zaujaty postoj .dobre svetlo vsetkym..
 
javelin
2009-05-12 19:45:19
Ja nie ....My musíme nosit školskú rovnošatu.....:((((((
 
javelin
2009-05-12 19:53:59
Ja sa nemusím ani nadychovať.....si spomeniem na MacGregora....a padám s kŕčom v sánke.....vieš ja mám strašne bohatú obrazovu predstavivosť ....niečo ako 3D.....si dám dokopy dve a dve a mám živý obraz....)))))
 
Marcel Rebro
2009-05-12 19:57:15
Tak vidim ze NADYCH a VYDYCH nezabera ... som clovek a som od prirody zvedavy a bol mi dany dar premyslat ...

1. preto by ma zaujimalo kolko uzivatelov vyuzilo funkciu blokovania? Nie ktori, ale kolko ... lebo o nej bol jeden zmazany flame-therad. Ak mi nikto neodpovie, mam logicky dovod (a na to nepotrebujem ani maturitu z rustiny) ze prave jeden ...

2. druhy zmazny flame-thread bol o on-line EXIF vieweri. Otazku kolkych uzivatelov sa to osobne dotklo, tak ze museli zmazat svoje fotky si nakladiem. Lebo viem odpoved : prave jedneho ...

3. boli zmazane nevhodne prispevky pod jednym rozhovorom s prave jednym autorom ...

... viac nemam k danej teme co dodat ...
 
javelin
2009-05-12 20:02:59
Ja som myslel že toto ti je jasné.......mne od začiatku.....ja mam maturitu z Russkeho jazyka.....
Preto píšem ,že ako zadostučinenie je pre mna predstava toho zoofilného aktu.....
 
Marcel Rebro
2009-05-12 20:03:03
OPRAVENE PREKLEPY ...

Tak vidim ze NADYCH a VYDYCH nezabera ... som clovek a som od prirody zvedavy a bol mi dany dar premyslat ...

1. preto by ma zaujimalo kolko uzivatelov vyuzilo funkciu blokovania? Nie ktori, ale kolko ... lebo o nej bol jeden zmazany flame-therad. Ak mi nikto neodpovie, mam logicky dovod sa domnievat (a na to nepotrebujem ani maturitu z rustiny) ze prave jeden ...

2. druhy zmazny flame-thread bol o on-line EXIF vieweri. Otazku kolkych uzivatelov sa to osobne dotklo tak, ze museli zmazat svoje fotky si nakladiem. Lebo viem odpoved : prave jedneho ...

3. boli zmazane nevhodne prispevky pod jednym rozhovorom s prave jednym autorom ...

... viac nemam k danej teme co dodat ...
 
wayne
2009-05-12 20:11:23
vitam tento clanok aj kroky redakcie, som zvedavy ci to skutocne zaberie, kazdopadne vsetkym nam drzim palce:)bolo to tu skutocne potrebne precistit, za 5 dni sa tu nahromadilo viac odpadu ako za ten polrok co tu chodim (alebo kolko to vlastne je...)
 
tomatito
ocenenie redakciou 2009-05-12 20:21:10
Julo..dakujeme za fajn clanok ..sam sa ospravedlnujem ked som vo fore povedal nieco skarede..moznost blokovania beriem aj ked sam nevyuzijem..je to presne ako niekto povedal..slusne povieme niekomu aby ostal pred vchodovymi dverami a on si ich nasilne otvara a cpe sa kam nie je vitany, tak treba proste zamknut..nie je to ani skor o tom ze niekto da male hodnotenia a druhy clovek to neznesie, je to skor o tom ze niektori ludia potrebuju mat hlupe poznamky a vyvolavat hadky co s fotografiou nema nic spolocne a za takymi treba tie dvere uzamknut..inak to proste nejde..

PS..mrco..preco znova spamujes ? :) este daj verziu opravene preklepy na opravenych preklepoch..myslim si ze forum kde sme riesili blbosti bolo zmazane a uz nie je potreba tuto spamovat len preto ze si urobil tri hrubky v zbytocnom texte
 
iiii
2009-05-12 20:30:00
Som rád , že redakcia zasiahla tak ako zasiahla. Na druhej strane ma ale mrzí, že redakcia NEZAUJALA stanovisko k samotnej podstate problému, ktorý sa riešil (či už vo všeobecnej rovine, ale predovšetkým v konkrétnom prípade). Možno by aj nezaškodil nejaký článok a následná diskusia o etike vo fotografii...
 
janot
2009-05-12 20:32:55
julo,pod foto.si napísal: Každý sme iný, ale všetci máme radi to isté - fotografiu. :)po včerajšku,tu na ephoto,nie som si tým istý!
 
2009-05-12 20:33:10
kiezby tento clanok bol ako banerova reklama na kazdej stranke...ale je fajn, ze sa k tomu redakcia vyjadrila...jeden den som prec a to rekordne vlakno je fuc :( som si nevsimol, na akom cisle sa to zastavilo...naposledy som videl 473 :)) asi poriesim nejaku chatu, kde sa taketo veci vydiskutuju pri pohariku dobreho vina a super grilovacke :)))
 
markato1
2009-05-12 20:41:19
Chata je,aj dobre vinko sa najde, nieco na gril by nemal byt problem,dokonca aj zaujimave miesta na fotenie,okolie banskej stiavnice,moze byt?
 
javelin
2009-05-12 20:44:21
príspevok od:
kiezby tento clanok bol ako banerova reklama na kazdej stranke...ale je fajn, ze sa k tomu redakcia vyjadrila...jeden den som prec a to rekordne vlakno je fuc :( som si nevsimol, na akom cisle sa to zastavilo...naposledy som videl 473 :)) asi poriesim nejaku chatu, kde sa taketo veci vydiskutuju pri pohariku dobreho vina a super grilovacke :)))
Bojím sa žetoto už možné nebude ...((((
 
javelin
2009-05-12 20:46:30
Ak si chcel konkrétne mal si napísat :
takym treba tie dvere uzamknut.. dat im 3x0 inak to proste nejde..

 
xerion
2009-05-12 20:48:23
pekne napísané dúfam že si to aj užívatelia ephota zoberú ku srdcu...ale buďme realisti aspoň zopár ľudí...
 
janot
2009-05-12 21:08:12
príspevok od: markato1
Chata je,aj dobre vinko sa najde, nieco na gril by nemal byt problem,dokonca aj zaujimave miesta na fotenie,okolie banskej stiavnice,moze byt?
o tomto by sme mali debatovat a nie si nadávat a osočovat sa.ved žijeme tak krátko a ešte si to znepríjemnujeme
 
izzino
2009-05-12 21:19:17
A ako sa to budeme oznacovat. Kupime si riflove bundy a vzsijeme na chrb orla s fotakom v pazuroch a ze ePhoto? Ale privesky (take velke radsej gumene, ako umelohmotne), alebo tricka by neboli zlym, napadom. Ja osobne by som si kupil.
 
slavik74
2009-05-12 22:07:35
to ze forum je nemoderovane je velky problem. Som moderator a administrator na jednom fore ktore je vacsinovo venovane jednej PC hre. Vzdy sa najdu uzivatelia ktorysi si liecia komplexy (teraz nemyslim nikoho konkretneho tu na ephote) a svoju virtualnu osobnost vedu smerom ktory sa casto vobec nestotoznuje s realnou osobnostou. V podstate su dve moznosti: nechat celemu samovolny priebeh a modlit sa aby sa to nezvrhlo. Alebo zacat rozdavat ovocie (banovat), schvalovat prispevky a podobne veci. Ani jeden ani druhy nie je idealny. Treba jednoznacne moderatora ktory bude veci riesit dohovaranim cez sukromne spravy a nepolepsitelnych banovat. Inac pokoj nebude. Ale ja osobne by som v kozi toho moderatora byt nechcel. Pri hre je to jednoduchsie - clovek ked ma autoritu ako hrac, ako uzivatel fora ktory dlhodobo pracuje na tom aby jeho prispevky boli adresne, spravodlive a nekonfliktne tak je ako moderator/administrator akceptovany. Toto je forum o fotografii, fotografovani a fotografoch a hladat moderatora je tazke - musi byt skvely fotograf? Asi nie, ale bude potom akceptovany? Dobry fotograf asi tazko bude mat cas sediet kazdy den na fore a strazit etiku prispevkov. No predpokladam ze zatial sa nic menit nebude a musime verit ze ludia budu lepsi ako skutocne su :)
 
julo kotus
2009-05-12 22:12:31
1. Využilo ich hodne, na desiatky. Najviac blokovaný bol človek, ktorý založil jedno z vláken o blokovaní (to tiež o niečom hovorí).
2. a 3. ako som napísal, boli zmazané všetky príspevky, kde si užívatelia navzájom nevhodným spôsobom riešili svoje problémy. Aj autor, o ktorom sa bavíme bol písomne upozornený na správanie a etiku s možnosťou odobratia ocenenia redakcie, nad čím uvažujeme. Redakcia sa dištancuje od neetických spôsobov fotografovania zvierat a nikdy ich nijakým spôsobom neschvaľovala ani pri udeľovaní ocenenia tieto skutočnosti nepoznala. Ocenenie bolo udelené na základe kvalitných fotografií makra a prírody, ktoré autorovi nemôže nikto uprieť. Redakcia koná, ale nekoná unáhlene, tak vás žiadam o zdržanie sa nezmyselných komentárov o akejsi ochrannej ruke. Čoskoro prinesieme článok o fotografovaní prírody z praktického pohľadu ochranára - profesionála, ktorý prinesie nielen etický ale aj praktický pohľad na vec. Julo
 
2009-05-12 22:24:50
Myslim, ze viac ako laickych dotazov, ktore Vas niektorych velmi vytacaju a dokonca vraj okradaju o energiu a cas, je tu osobnych utokov a nahravania si plytkymi vtipkami a vytvarania akejsi komunity demokratov ohanajucich sa slobodou slova. Mozno skutocne potrebuje tento web moderovane forum, kedze sme/ste si ho doviedli do takehoto stavu. A za ten stav nemoze Edu, jeho tema len odkryla, co drieme v mnohych z Vas.
Staci si pozriet niektorych prispevky, chodia sem viac na pokec, ako na prezentaciu svojej tvorby alebo konstruktivne rady. Kedze ich je dost, vytvaraju si vlastnu komunitu, a ak sa skutocne pritvrdia pravidla a vznikne dobre moderovane forum budu hrozit odchodom. Ich odchod bude danou za nemoderovanie, ale aj ocistenim fora.
Takze, vazena redakcia, asi nastal skutocne cas na moderovanie fora, ak to nema byt len o vykecavani sa ALE pocitajte s nizsimi statistikami pristupov :(
Toto je moja reakcia aj na novovzniknute vlakno
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2175&action2=showComment&commentId=31164&page=0#comments31164
 
roadrebel66
2009-05-12 22:42:51
Veľmi dobrý článok.
Základy slušného správania sa, či napísať svoj názor aspoň trochu premyslene, by malo byť vecou, na ktorú treba myslieť ešte pred tým, kým niečo napíšeme.
Čo sa týka tričiek alebo nejakého iného príslušenstva, tak si myslím , že je to super nápad, najlepšie je navrhnúť fotobrašňu Ephoto a je to vyriešené :)
 
javelin
2009-05-12 22:58:28
Ešte otázočka....nejde oznamit uživatelovi len stručne že je blokovaný iným uživateľom?...musí tam byť aj jeho fotografia.....ide o človeka s ktorým ja nenájdem spoločnú reč nikdy a vypestoval som si už voči nemu odstup....Je to moj profil a v nom fotografia niekoho kto nemá rád mna a ja jeho.....prehlasujem že ide len o jedného uživatela....za pochopenie ďakujem....
 
mago
2009-05-12 23:06:25
Myslim, ze kazdy uzivatel bol obdareny dostatocnou slobodou, a tak sa moze rozhodnut nevyjadrovat sa k urcitym temam. Zacnime prosim vsetci OD SEBA. Nepodporujme uzivatelov, ktori si z tohoto uzasneho miesta urobili ´ring´. Myslim, ze Julo to hore vsetko zhrnul a netreba to dalej rozpitvavat.
Takze hawk, dohovoril som!

Prezenty Ephoto by sa stretli s kladnou odozvou aj na mojej strane :)

P.S. ta chata by bola fine :)
 
jaroa
2009-05-12 23:19:12
Suhlasim,ale preco redakcii trvalo tak dlho aby sa k danemu problemu(konfliktu) vyjadrila...zachovali ste sa nestranne aj ked boli zmazane obe vlakna,co je podla mna skoda,lebo poukazovali na klamstva daneho fotografa,kvalitu jeho fotografii nespochybnujem,jedna sa o vyborneho fotografa,ale...doteraz nechapem preco mu robilo problem priznat,ze boli aranzovane...tod vse...dobre svetlo vsetkymm,ale hlavne mne:-))))
 
admin
redakcia ephoto.sk 2009-05-12 23:56:34
príspevok od: javelin
Ešte otázočka....nejde oznamit uživatelovi len stručne že je blokovaný iným uživateľom?...musí tam byť aj jeho fotografia.....ide o človeka s ktorým ja nenájdem spoločnú reč nikdy a vypestoval som si už voči nemu odstup....Je to moj profil a v nom fotografia niekoho kto nemá rád mna a ja jeho.....prehlasujem že ide len o jedného uživatela....za pochopenie ďakujem....
na ozname uz pracujeme. Dostane ho kazdy blokovany uzivatel.
Uz dlhsie pracujeme na dalsich zmenach, v nom uz blokovani nebudu v profile tak vyrazne zobrazeni (skor naopak). Takze este chvilku strpenia :)
 
zajo
2009-05-13 00:01:43
príspevok od: jaroa
Suhlasim,ale preco redakcii trvalo tak dlho aby sa k danemu problemu(konfliktu) vyjadrila...zachovali ste sa nestranne aj ked boli zmazane obe vlakna,co je podla mna skoda,lebo poukazovali na klamstva daneho fotografa,kvalitu jeho fotografii nespochybnujem,jedna sa o vyborneho fotografa,ale...doteraz nechapem preco mu robilo problem priznat,ze boli aranzovane...tod vse...dobre svetlo vsetkymm,ale hlavne mne:-))))
Clanok je vyborny, ja som tu tiez prisiel prezentovat svoje fotky a hlavne dostat nejaku konstruktivnu kritiku..

Na druhej strane som sice nereagoval velmi na dany problem (podrobne som ho sledoval), ale vytaca ma a uraza ked niekto klame a nedokaze si to priznat aj ked existuju cierne na bielom dokazy (teda biele na ciernom? :) ) - to bol najvacsi problem. On (po case) nemal problem priznat, ze to bolo aranzovane.. Vsetkym vadilo hlavne to, ze klamal a nepriznal to - to on nikdy nepochopil.

Redakcie sice reaguje pomaly, ale verim, ze to vyriesia dobre, zatial nemam dovod sa na nich v nicom stazovat. Aj preto je to jedna z mojich najoblubenejsich stranok vobec :)

Ta chata je super napad - taky neorganizovany workshop pri grile a pivecku :) Skoda len, ze som na Slovensku tak malo:(
 
Condor
2009-05-13 04:34:05
Afera, konflikt, argumenty, dokazy, (ne)riesenie, zmazanie...
Nech sa deje cokolvek PRAVDA by mala byt na 1. mieste! A nie je...
Ostal som uz len citatel. Raz za cas si tu nieco precitam, pozriem foto... Mal som stastie a stihol precitat zmazanu diskusiu co ma prinutilo si povzdychnut... No presvedcenie ze moj odchod pred pol rokom po vykrikoch do tmy bol spravny. Bohuzial...
___________________________________________________________________________
P.S. pre Mrca:
No a uz ked som sa prihlasil po 10 nadych/vydych, po viac foto a polroku tak otazocka na Teba:
Ked povies (napises) ´ZE ASI...´ je to u Teba skor ano alebo skor nie? ;-)
 
wayne
2009-05-13 07:31:32
navrhujem vo fore zaviest sekciu Off-topic pripadne nejaku jej podobnu, aby sme aj individua ako ja a ostatni co radi ´tliachaju´ mali kde prejavovat svoje myslienkove pochody... su tu fajn ludia, s ktorymi nemam moznost ineho kontaktu a zaplnovat irelevatne sekcie vo fore spamom nema zmysel...

samozrejme osocovanie a ohovaranie nepripada v uvahu...

som si vedomy toho ze toto je fotoportal, a je hlavne o fotografovani...
 
Marcel Rebro
2009-05-13 07:33:42
P.S. : zalezi na tom v akom kontexte je to ´ZE ASI´ ;-)
 
Horal
2009-05-13 07:36:58
Aj fotografia aj diskusia je o komunikácii. Nie všetkým je dané aby ich (obe?)zvládali na vysokej úrovni. Tento článok napomáha aby tá verbálna bola na vyššej úrovni. Za to treba vysloviť vďaku a pochvalu (ale nie pred rozvinutou bojovou zástavou!).
 
iiii
2009-05-13 09:29:09
Ešte raz by som chcel týmto redakciu vyzvať, aby zaujala jasné stanovisko k problému, ktorý sa tu riešil. Bez toho je podľa môjho názoru značne ohrozená kredibilita a hodnovernosť portálu, redakcie a aj autorov fotografií.
Vopred ďakujem.

 
paldixy
2009-05-13 09:47:28
Oceňujem tento článok.
 
pedro81
2009-05-13 10:03:13
plne schvalujem postup riesenia a upokojenia atmosfery
 
noik
ocenenie redakciou 2009-05-13 10:23:11
Verim, ze redakcia rozumne zvazovala postup...z ich strany predsa nejde o nahly pocin jednotlivca, ale udalosti poslednych dni myslim, riesili ako kolektiv...
Ak sa to niekomu zdalo dlho...nuz...obe temy boli dost horuci zemiak..
Clanok na zamyslenie...pre vsetkych.
Dobre vsetlo vam zelam.
 
julo kotus
2009-05-13 11:05:42
Myslím si, že v tomto článku a v mojich reakciách pod ním je jasné stanovisko redakcie.
 
iiii
2009-05-13 12:25:25
príspevok od: julo kotus
Myslím si, že v tomto článku a v mojich reakciách pod ním je jasné stanovisko redakcie.
Našiel som (12.05.2009 22:12). Ospravedlňujem sa, beriem späť. A ďakujem.
 
Corvus
2009-05-13 16:24:54
moze niekto zosumarizovat dramu (ci viac dram?) co sa tu odohrala? :-D
 
miro simko
2009-05-13 18:09:55
... sľubujeme, že sa polepšíme:) ... a ja osobne, že nikoho nezablokujem
 
fotografik
2009-05-13 18:25:11
Plne sa s tým článkom stotožňujem.Zoberme si to k srdcu.Bez dobrého srca nemožno urobiť dobrú fotku,ani vnímať krásu nielen a nielen fotiek.Buďme ako motorkári...
 
javelin
2009-05-13 19:03:28
príspevok od: Corvus
moze niekto zosumarizovat dramu (ci viac dram?) co sa tu odohrala? :-D
Nie........... ,už je po funuse....netreba to zbytočne natahovat...........
 
anton julény
2009-05-13 23:05:27
..minulé diania nemajú objektívnu existenciu, ale prežívajú iba v písomných záznamoch a v ľudskej pamäti. Minulosť je to, na čom sa dohodnú záznamy a pamät.
G.Orwell: 1984, Slovart, 1998.

Minulosť sa vymazaním tých dvoch vlákien stratila a teda neexistuje. Myslím si, že to nebol dobrý krok. Jazvy, čo sme získali v detsve s nami zostávajú celý život. Vlákna sa mali ponechať a uzavrieť.
 
admin
redakcia ephoto.sk 2009-05-13 23:23:19
Myslim ze z detskych nohavic sme uz asi vsetci vyrastli.
Predmetne vlakna uz neboli o korektnej komunikacii a konstruktivnej diskusii. Slovne kung-fu by sa na tomto portali malo odohravat v oblasti fotografie a nie vyuzivat na osobne útoky, nadávky a iné formy osocovania (o com boli prave tie odstranene vlakna). Bolo to najlepsie riesenie, ktore okrem ineho tiez prispelo k upokojeniu tak zbytocne a umelo vyhrotenej atmosfery.
 
anton julény
2009-05-13 23:43:37
zhodou okolností som tieto vlákna sledoval od ich začiatku. zachytil som tam tri roviny, jedna rovina boli osobné záležitosti, druhá sa týkala rozsahu tolerovania klamstva, tretia samotnej filozofie fotografovania a používania ´niektorých metód´ fotografovania. Takže aspoň jedna z troch sa priamo týkala fotografovania, a na druhej strane všetky spolu súviseli.
 
stoli
2009-05-14 04:57:37
no podla mna by človek mal hodnotit len to co sa mu páči.jeden medzinárodný server je toho príkladom.Tam pokarhanie ani pri jednej fotke nevidím.Akurát niektora má 5 bodov a niektora má 600 bodov.Tym chcem povedat ze by nemal nikto pisat autorovy fotografie co ma s fotkou robit ze to ma prepalene a podobne kludne to može byt zamer autora.Cize ak sa Vam fotka páči tak ju môžte ohodnotiť a ak nie je na Vašu strunu tak ju vinechajte a chodte kludne hodnotit ďalšiu.
 
stoli
2009-05-14 04:59:17
sorry za hrúbky. :-)))
 
wayne
2009-05-14 05:49:58
príspevok od: stoli
no podla mna by človek mal hodnotit len to co sa mu páči.jeden medzinárodný server je toho príkladom.Tam pokarhanie ani pri jednej fotke nevidím.Akurát niektora má 5 bodov a niektora má 600 bodov.Tym chcem povedat ze by nemal nikto pisat autorovy fotografie co ma s fotkou robit ze to ma prepalene a podobne kludne to može byt zamer autora.Cize ak sa Vam fotka páči tak ju môžte ohodnotiť a ak nie je na Vašu strunu tak ju vinechajte a chodte kludne hodnotit ďalšiu.
Napriklad ja cisielkami hodnotit neviem.. Napisem svoj nazor postreh sem tam co by som mpzno ja urobil inak, ale pretavit do cisielok ee..
 
Vizionar
2009-05-14 07:32:53
príspevok od: stoli
no podla mna by človek mal hodnotit len to co sa mu páči.jeden medzinárodný server je toho príkladom.Tam pokarhanie ani pri jednej fotke nevidím.Akurát niektora má 5 bodov a niektora má 600 bodov.Tym chcem povedat ze by nemal nikto pisat autorovy fotografie co ma s fotkou robit ze to ma prepalene a podobne kludne to može byt zamer autora.Cize ak sa Vam fotka páči tak ju môžte ohodnotiť a ak nie je na Vašu strunu tak ju vinechajte a chodte kludne hodnotit ďalšiu.
Obávam sa, že také hodnotenie by ešte viac ubralo z toho množstva komentárov ktoré pri fotografiách sú. Jedna vec je, že ak dostaneš dobré bodovanie (či pozitívne komenty) tak ťa to trochu zohreje pri srdci, na druhú stranu ak ku fotografii nedostaneš žiadne body ani komentár, síce vieš, že fotografia sa zrejme nepáči ale nemusí byť automaticky jasné, tebe ako autorovi čo máš zlepšiť. Takže som presvedčený, že konštruktívna kritika ťa dostane ďalej ako ochkanie nad tým akú krásnu a geniálnu fotografiu si spravil. Toť môj názor.
 
Marcel Rebro
2009-05-14 08:02:38
príspevok od: Vizionar
Obávam sa, že také hodnotenie by ešte viac ubralo z toho množstva komentárov ktoré pri fotografiách sú. Jedna vec je, že ak dostaneš dobré bodovanie (či pozitívne komenty) tak ťa to trochu zohreje pri srdci, na druhú stranu ak ku fotografii nedostaneš žiadne body ani komentár, síce vieš, že fotografia sa zrejme nepáči ale nemusí byť automaticky jasné, tebe ako autorovi čo máš zlepšiť. Takže som presvedčený, že konštruktívna kritika ťa dostane ďalej ako ochkanie nad tým akú krásnu a geniálnu fotografiu si spravil. Toť môj názor.
Mas pravdu, zial su aj Autori co ocakavaju (a akceptuju) prave len to ochkanie ;-)
 
slavmiro
2009-05-14 09:49:29
príspevok od: Marcel Rebro
Mas pravdu, zial su aj Autori co ocakavaju (a akceptuju) prave len to ochkanie ;-)
rozhodol som sa zverejnovat v mojom profile mena autov co ma blokuju. Ked uz pod mojim profilom musim cumiet na ich tvare all time, tak nech to je info pristupna aj ostatnym. Celkovo by nebolo od veci vidiet v profiloch autorov verejne pristupne info o blokovani. Ale nie som za aby sa zobrazovali aj portrety jedincov. Co ty na to?
 
javelin
2009-05-14 10:50:13
príspevok od: javelin
Ešte otázočka....nejde oznamit uživatelovi len stručne že je blokovaný iným uživateľom?...musí tam byť aj jeho fotografia.....ide o človeka s ktorým ja nenájdem spoločnú reč nikdy a vypestoval som si už voči nemu odstup....Je to moj profil a v nom fotografia niekoho kto nemá rád mna a ja jeho.....prehlasujem že ide len o jedného uživatela....za pochopenie ďakujem....
Už som na to upozornoval.....asi by sa nikomu nepáčilo ak by som si zmenil foto v profile napríklad ns vagínu a nasledne zablokoval užívatela....bude sa musiet na to pozerat vždy ked nazrie do svojho profilu...
 
Ultra TXF
2009-05-14 11:09:34
príspevok od: javelin
Už som na to upozornoval.....asi by sa nikomu nepáčilo ak by som si zmenil foto v profile napríklad ns vagínu a nasledne zablokoval užívatela....bude sa musiet na to pozerat vždy ked nazrie do svojho profilu...
Keď tam budeš mať tú vagínu,tak ma prosím ťa zablokuj,buď tak dobrý :)
 
Marcel Rebro
2009-05-14 11:35:58
príspevok od: slavmiro
rozhodol som sa zverejnovat v mojom profile mena autov co ma blokuju. Ked uz pod mojim profilom musim cumiet na ich tvare all time, tak nech to je info pristupna aj ostatnym. Celkovo by nebolo od veci vidiet v profiloch autorov verejne pristupne info o blokovani. Ale nie som za aby sa zobrazovali aj portrety jedincov. Co ty na to?
ja ked som prvy krat zbadal tu fotku Autora ´a´la smutocne parte´ v mojom profile, takmer som skolaboval ...
 
slavmiro
2009-05-14 13:32:24
ahoj admine, nech uz si ktokolvek. Prosim vypni nahlady portretov autorov co blokuju v profile uzivatela. Staci menny zoznam, myslim ze to bude lepsie tak. Dakujem.
 
admin
redakcia ephoto.sk 2009-05-14 13:37:04
príspevok od: slavmiro
ahoj admine, nech uz si ktokolvek. Prosim vypni nahlady portretov autorov co blokuju v profile uzivatela. Staci menny zoznam, myslim ze to bude lepsie tak. Dakujem.
priatelia uz sa na tom pracuje. Robime vsak aj ine veci, takze momentalne je to v stave ´čekejte ste v pořadi´. Bude to len nick zoznam.
 
slavmiro
2009-05-14 13:41:43
príspevok od: admin
priatelia uz sa na tom pracuje. Robime vsak aj ine veci, takze momentalne je to v stave ´čekejte ste v pořadi´. Bude to len nick zoznam.
ok, vsak netvrdim ze hned, ked sa to podari do tyzdna, tak to bude super. :)Dakujem(e).
 
admin
redakcia ephoto.sk 2009-05-14 13:43:15
príspevok od: slavmiro
ok, vsak netvrdim ze hned, ked sa to podari do tyzdna, tak to bude super. :)Dakujem(e).
no to hadam aj skor :)
 
viator
2009-05-14 20:49:31
Nuž po temer týždni som našiel zmazané vlákno spolu s reakciou na môj príspevok... už si ho asi neprečítam...
Oceňujem taktnosť redakcie pri reakciách na dianie a - ďakujem! Som rád, že medzi riadkami som zazrel postoj redakcie... Už už ma to tiež lákalo odísť... Verím, že k zneužívaniu blokovania nebude dochádzať - veď kohože by tešil umelo-blokovano-modifikovaný virtuálny piedestál ?
 
admin
redakcia ephoto.sk 2009-05-14 23:10:15
K blokovaniu sme pristupili po dlhom vahani. Je to vsak uplne bezny jav na slovenskych portaloch (asi vedia preco k tomu pristupili). Urobili sme to hlavne preto, aby na portali ePhoto.sk bol vytvorený priestor pre ludi, ktorých naozaj zaujíma fotografia a aby sa mohli branit voci útokom tych, ktori si nevsimli o com je tento portal. Ako s touto moznostou nalozite je uz na kazdom z Vas.
Prajem pekny vecer
 
leto
2009-05-15 18:59:51
na ephoto som pol roka,za ten cas som tu nasiel vela; informacii,nazorov,rad,doporuceni,a hlavne krasnych zaberov,su tu uzivatelia,na ktorých kazdu dalsiu foto sa tesim,mna tesi ze mozem ukazat co sa mi podarilo(pripadne nepodarilo:))zachytit,spokojnost je,aj co sa samotneho prevedenia a vyzoru portalu týka,kliknem sem takmer denne,a rad tu listujem,a obcas sa zapojim do pokecu,je to prirodzene,komunikovat a reagovat,ale obcas sa musim smiat,a to,ked narazim na daku zabomysiu vojnu,klasicka je: nikonaci verzus kanonieri,taka prekaracka,ale dlho ma citat nebavi:)a obcas sa zvedu spory o nieco ine,sem tam dojde na ostrejsiu vymenu,ale ze pride cas,a budu sa davat bloky,a zakazy som necakal,mna osobne nezaujima nic z toho hunbuku okolo nicoho,ja len dufam,ze nikto tu nebude mat(snad okrem teba julo)pravo zmazat niekoho ineho z tohto portalu,bloknut ho,lebo lad byva niekde tenký,,,prajem redakcii vela uspechou a pevne nervy (triko z logom ephoto je fajns napad) dobre svetlo vsetkym,,,
 
ariang
2009-05-15 22:45:29
taktiez ocenujem tento krok, pretoze ephoto mam velmi rada, no v poslednom case ma uz unavovali neustavne urazky a osocovania pod fotografiami (viem, nemusim to citat, je to len na mne, ale myslim si, ze taketo veci pod fotku nepatria)
 
viator
2009-05-15 22:57:11
príspevok od: admin
K blokovaniu sme pristupili po dlhom vahani. Je to vsak uplne bezny jav na slovenskych portaloch (asi vedia preco k tomu pristupili). Urobili sme to hlavne preto, aby na portali ePhoto.sk bol vytvorený priestor pre ludi, ktorých naozaj zaujíma fotografia a aby sa mohli branit voci útokom tych, ktori si nevsimli o com je tento portal. Ako s touto moznostou nalozite je uz na kazdom z Vas.
Prajem pekny vecer
Tak teda neviem, či som bol dobre pochopený...
Polopate : 1) Zmazanie vlákna považujem za krok, ktorý ´má´ pomôcť tomuto portálu udržať ho na (verbálne) slušnej úrovni = výhodné pre portál...
2) Ak ste si nevšimli, ľudia navštevujúci tento portál tiež do neho investujú (min. svoj čas...) a teda ma vôbec neprekvapilo, keď sa dožadovali vášho stanoviska a odpovede - ktorú nedostali - len taktnú (čo oceňujem) ale pre mnohých nedostatočnú, no zmierňujúcu = výhodné pre portál...
Chápem, aké je ťažké udržať čosi tak dynamické ako tento portál ´pod kontrolou´, ba chápem i vaše konanie ´v záujme portálu´, no myslím, že ľudia, ktorým nedalo neprispieť do onoho vlákna (zmysluplne) tiež majú záujem, aby sa tu určitá úroveň udržala... Som presvedčený, že mnohým išlo iba o to - ostatné sa vyvinulo spontánne. Takže ako s takýmito reakciami naložíte je na vás. Budujete tým povesť portálu.
Podobne i vám prajem pekný večer
 
drecpy©photo
2009-05-19 08:53:31
dovolil by som si popriať ´dobré svetlo´ tam, kde ho všetci najviac potrebujeme -
v srdci. a bude fajn.
 
vladoboso
2009-05-20 10:33:49
Výborný a hlavne poučný článok
 
Marcel Rebro
2009-05-20 16:37:14
admin mam dve fakticke (nepodstatne) pripomienky / prosbicky :

1. ked si kliknem na Autora co ma blokuje zobrazi sa mi hlaska : ´Autora tejto fotografie ste si zaradili medzi blokovaných uživateľov. Nemáte oprávnenie pre hodnotenie a komentovanie tejto fotografie.´ ... ja som si nikoho nezaradil a matie ma to ...

2. neda sa nieco urobit s tou ´parte fotkou´ Autora co si ma blokuje v mojom profile? Ked ma Autor nelubi, preco ja musim na neho cumiet?

Dakujem a BLOKU zdar ;-)
 
ivankortis
2009-05-20 17:25:53
Internet dava moznost inkognita a v skutocnosti tichy clovek tu moze byt strasne ukecany a moze sa tu vyventilovat na tom ze ho nikto nepozna a nevie kto to je :-) Tomu sa ozaj neda zabranit.. Myslim ze ked chcem mat na niekoho nazor, tak cez internet nezistim aky ten clovek naozaj je.. A vsetko toto bodovanie moze nabrat uplne iny vyznam aky to malo dosiahnut. Su tu ludia ktori su zavisli na vysokom bodovani, zacinaju mat dojem ze vedia dokonale fotit a ked im niekto nieco vycita, tak to nevedia prezit. Z takyto veci mi je smutno. Nemalo by sa to az tak vazne brat. Myslim ze vacsina tu fotime pre vlastne potesenie a dava nam to moznost utiect z reality. Je vyborne ked sa tu niekto najde kto napise vecny koment osobe ktora spravila chybu (to danej osobe moze fakt pomoct), ale nie sa tu navazat a ukazovat kto vie ako dokonale foti. To je ozaj trapne (a mne osobne velmi smiesne)
 
Marcel Rebro
2009-05-20 17:35:34
príspevok od: ivankortis
Internet dava moznost inkognita a v skutocnosti tichy clovek tu moze byt strasne ukecany a moze sa tu vyventilovat na tom ze ho nikto nepozna a nevie kto to je :-) Tomu sa ozaj neda zabranit.. Myslim ze ked chcem mat na niekoho nazor, tak cez internet nezistim aky ten clovek naozaj je.. A vsetko toto bodovanie moze nabrat uplne iny vyznam aky to malo dosiahnut. Su tu ludia ktori su zavisli na vysokom bodovani, zacinaju mat dojem ze vedia dokonale fotit a ked im niekto nieco vycita, tak to nevedia prezit. Z takyto veci mi je smutno. Nemalo by sa to az tak vazne brat. Myslim ze vacsina tu fotime pre vlastne potesenie a dava nam to moznost utiect z reality. Je vyborne ked sa tu niekto najde kto napise vecny koment osobe ktora spravila chybu (to danej osobe moze fakt pomoct), ale nie sa tu navazat a ukazovat kto vie ako dokonale foti. To je ozaj trapne (a mne osobne velmi smiesne)
na utek z reality je (vraj) lepsia trava ;-)
 
ivankortis
2009-05-20 17:47:11
príspevok od: Marcel Rebro
na utek z reality je (vraj) lepsia trava ;-)
:-)))) niekto ma travu a niekto fotak.. a niekto sa odreaguje najlepsie ze si ponadava pod fotkou niekoho druheho :-) ak mu to vsak pomoze zbavit sa stresu a je stastny, tak nech sa paci. ja mu tu radost doprajem zo srdca.
 
slavmiro
2009-05-21 16:32:54
príspevok od: admin
no to hadam aj skor :)
no skor to asi nebude, dnes je tyzden a nic. :(
Navrhujem vsak este vypnut aj avizo do internej posty, ze si ma niekto zablokocval. Alebo ked uz, tak nech mi pride avizo aj o tom ze si ma niekto pridal do Oblubenych. OK?
 
Marcel Rebro
2009-05-21 17:40:33
pridal som si ta do oblvanych ... pardon oblubenych ... a bud patricne (c)hrdy ze si prvy ;-))))
 
Ultra TXF
2009-05-21 18:04:35
príspevok od: Marcel Rebro
pridal som si ta do oblvanych ... pardon oblubenych ... a bud patricne (c)hrdy ze si prvy ;-))))
Ja nič kua?
 
Marcel Rebro
2009-05-21 18:36:21
príspevok od: Ultra TXF
Ja nič kua?
uz si aj ty o... ten ... zaujemci o zaradenie do ´Mojich oblubenych ...´ prosim piste do sukromnych sprav .... dakujem ;-)
 
slavmiro
2009-05-21 19:47:28
príspevok od: Marcel Rebro
pridal som si ta do oblvanych ... pardon oblubenych ... a bud patricne (c)hrdy ze si prvy ;-))))
thx
 
Marcel Rebro
2009-08-18 22:23:38
No mam pocit ze by ma uz konecne mohlo ePhoto angazovat za testera ;-))

... v odstavci o blokovani sa pise :

´Ak zablokuje užívateľ niekomu hodnotenie a príspevky k jeho tvorbe, ani on nebude môcť prispievať k tvorbe blokovaného. Jednoducho ak pred niekým zatvorím dvere, ani ja mu už nemôžem nič povedať. ´

... prave dostal dostal hodnotenie od Autora ktory ma blokuje. Sice 3x7 (ze uprimne dakujem) ale to nic nemeni na veci, ze nieco trosku nefunguje ... ja nadalej pod jeho fotky prispievat nemozem ...
 
jake
2009-11-29 12:58:19
ako zistim kto ma blokuje
 
duroslav
2009-11-29 13:04:09
príspevok od: jake
ako zistim kto ma blokuje
Malo by sa ti to zobraziť niekde v tvojom profile.
Mna raz tiež niekto zablokoval, prišla mi o tom SS a mal som ho v profile.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované