Hore

.o kreativite.

.celá generácia ľudí vyrástla v presvedčení, že nie sú kreatívni, pretože im niekto na základnej, či strednej škole povedal. že nie sú dobrí v umení. A mnohí sme sa vnútorne odpísali ako “nekreatívni”. Veci sa zdali tak jednoduché. Existovali dve škatuľky - logická (veda) a kreatívna (umenie). A vyberali sme si..buď - alebo.

.predstav si pohodlný útulný domov, úspešnú kariéru, kruh milujúcich ľudí naokolo...Všetci si túto skutočnosť tvoríme..pretože ju máme v hlave, v myšlienkach a rozhodli sme sa, že budú skutočné. Možno občas pochybujeme, ale kdesi hlboko cítime, že to môžeme, vieme urobiť a vytvoriť.

.áno, je to tam. S myšlienkou a súvisiacou túžbou sa zžívame. A vtedy vieme tvoriť. Nemusí to byť priam umenie. Kreativita je tvorivosť a tvorivosť prebieha cez zmeny, skúšame nové a meníme konfigurácie.

.je to v silách každého z nás nastaviť si myslenie kreatívnym smerom..ak vieme:

.uvoľniť si myseľ.

.pojať čo najviac myšlienok, skúšať všetko na všetko, prijať aj tú najnepravdepodobnejšiu variantu. Nie pracovať s ňou, hrať sa s ňou.

.nenechať sa rušiť.

.odľahčiť si mozog, aby sa vedel sústrediť na podstatné veci. Kedy si naposledy skúšal digitálny detox? Alebo čo tak upratať si pracovný kútik? Nebombarduj si myseľ vizuálnym rozptýlením.

.zlepšiť svoju schopnosť selektívnej pozornosti cvičením vnímania.

.jednoduchá denná dychová meditácia je skvelý spôsob ako sa nechať opäť vtiahnuť do reality a navyknúť si všímať si prítomný moment..TERAZ..

.prečítať si knižku alebo sa ísť pozrieť na nejaké predstavenie.

.vidieť a stretávať ľudí, ktorí robia veci zmysluplne inak je dôležité. Z ich spôsobu a potešenia si vieč vyabstrahovať množstvo užitočných liniek aj pre seba. Alebo niekedy len jednoducho poteší naplniť sa niečím krásnym a privykať na to svoju myseľ.

.takto si uvoľníš myseľ a bude schopná pracovať stále kreatívnejším spôsobom. Ak sa naučíš kreatívnemu mysleniu, naučíš sa zároveň viesť a vypĺňať svoj život pre seba a samostatne. Kreatívny človek nie je ten, kto popiera logiku, ale ten, kto na logické cesty prikladá svoj vlastný prístup bez toho, aby sa vtesnal do seba-obmedzujúcej viery.

.nezáleží na tom, ako krásne kreslíš, či fotíš. Kreativita je vecou cviku a jasného zámeru.

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
zolooo
2019-09-29 09:18:42
Pekný článok (nabudúce ale variant nie varianta - v slovenčine mužský rod, tak ako aj napr. výstroj)
 
DusanL
2019-09-29 12:00:27
.ok, dám si pozor, chybička "se vloudí". Ďakujem.
 
photox
2019-09-29 13:32:14
Nemyslim, ze kreativitu v nas udusila skola alebo, ze nam niekto vravel, ze nie sme v tom ci onom dobri. System v ktorom sme vyrastali nepotrebolal kreativnych ludi. kreativne myslenie sa rozvija tam kde sa treba vyrovnat konkurencii alebo byt lepsi. To v socializme nebolo mozne ani nebolo treba. Kreativita sa neda naucit, clovek sa rodi s tym darom a v skole ho zdokonaluje, uci sa ako ho vyuzit... ale ako ho maximalne vyuzit to vzdy zalezi na kazdom jedincovi. K uspechu nestaci iba samotna kreativita, bez priebojnosti a a aj znalosti zo skoly ma kreativita malu sancu.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované