Hore

Brašne a batohy National Geographic

Brašne a batohy National Geographic môžete zohnať niekoľko rokov aj u nás. Dostupnosť by sa mala zlepšiť, nakoľko túto značku dostal pod svoje krídla, z hľadiska distribúcie, Olympus.

Ten u nás distribuuje roky produkty značiek Lowepro, Joby, Velbon, Jupio. Nezaškodí preto sortiment brašien a batohov NG predstaviť. Aj keď NG poznáte, jednotlivé produkty v produktových radoch sa menia.

Prv ako si predstavíme jednotlivé produktové rady, musíme si povedať niečo o charakteristických rysoch produktov NG. V prvom rade je to odvážny dizajn, ktorý si s inými značkami nezameníte. Pritom brašne a batohy NG nepôsobia až tak fotograficky. Je tu dobre vidno inšpiráciu objavovaním, dobrodružstvom, umením rôznych kultúr. V druhom rade je to prístup k návrhu. Väčšina batohov a brašien NG nemá klasické rozčlenenie nastaviteľnými prepážkami. Počíta sa tu s univerzálnejším využitím a preto nie je celý priestor určený výhradne pre fototechniku a príslušenstvo. Pre niekoho, kto hľadá vyslovene fotografickú brašnu/batoh, nemusia byť produkty NG najvhodnejšie. Viaceré z produktov sú určené na nosenie osobných vecí, stravy a pod., ku ktorým pribalíte svojho fotografického spoločníka. V ponuke sú však aj klasické fotobrašny a fotobatohy. Preto si pri výbere dôkladne naštudujte, ako je riešený vnútorný priestor.

Earth Explorer

Séria, ktorou sa pred rokmi značka National Geographic uviedla do sveta fotopríslušenstva a zaznamenala veľký úspech. Charakteristická kombinácia hrubého plátna farby khaki, svetlých popruhov a mosadzných kovových doplnkov poukazuje na ducha dobrodruhov, ktorí objavujú neprebádané končiny. Pri objavovaní im pomôže motív mapy použitý na vnútornej výstelke.

V tomto rade sa ponúka niekoľko brašien a batohov, vrátane jedného typu sling.


Dnes už klasika, ktorú pozná takmer každý fotograf.


https://www.manfrotto.com/national-geographic/earth-explorer

Africa

Rad Africa dizajnovo nadväzuje na rad Earth Explorer. Dominuje tu však tmavohnedá farba, ktorá kontrastuje s pestrofarebným vnútrom, ktorého vzor je inšpirovaný Afrikou. K hrubému plátnu sa vyslovene hodia kožené a mosadzné doplnky. Zapínanie v štýle turistických chlebníkov je absolútnou klasikou.

V tejto línii nájdete klasické brašne, batohy, roller a dokonca “ľadvinku”.


Prvá línia radu Africa vychádza z radu Earth Explorer.

Africa, to je aj druhá línia, s výrazne odlišným dizajnom. Tmavohnedé hrubé plátno je kombinované s ešte tmavšou kožou. Pre druhú líniu je charakteristický plochý dizajn.

V tejto línii je v ponuke messenger, 3 batohy a dva slingbagy.




Druhá línia radu Africa je viac retro s väčším podielom kože.


https://www.manfrotto.com/national-geographic/africa

Mediterranean

Rad inšpirovaný stredomorskou kultúrou je určený skôr ženám. Opäť tu máme známe materiály, ale tentokrát ladené v tmavomodrej s motívom námorníckych pásikov, doplnené kontrastnými prvkami v prírodnej farbe kože.

Aktuálne sú v ponuke 3 brašne, 3 batohy a jedna taška.




https://www.manfrotto.com/national-geographic/mediterranean

Rain Forest

Názov tohto radu odkazuje na dažďové pralesy, pre ktoré je charakteristická zelená farba. Tá je tu kombinovaná s farbou taupe (hnedo-sivá). Prevažuje opäť hrubé plátno, kovové doplnky sú mosadzné.



https://www.manfrotto.com/national-geographic/rain_forest

Australia

Klasické tvary, ale výrazná farebná paleta inšpirovaná austrálskym vnútrozemím a morom. Modrú a zemito červenú dopĺňa vnútro s motívom eukalyptových listov. Brašny sú vyhotovené z látky odpudzujúcej vodu, doplnky sú z pravej talianskej kože.

V rade Australia sa ponúkajú dve brašne, batoh, slingbag a “ľadvinka”.



https://www.manfrotto.com/national-geographic/australia

Walkabout

Asi najnenápadnejší rad vychádza dizajnovo z brašien a batohov Earth Explorer a Africa. Tmavošedú hrubú tkaninu dopĺňajú čierne kožené prvky. Na vnútorných častiach môžete nájsť motív atlasu. Zástupcov tohto radu možno poznáte z minulosti. Brašne a batohy inšpirované modelovým radom Earth Explorer sú však teraz nahradené produktami s novým dizajnom.

V tomto rade je ponuka najrozmanitejšia, čo sa týka typov brašien, batohov a tašiek.




https://www.manfrotto.com/national-geographic/walkabout

Private

Rad Private sa nesie v znamení retra. Farba je prirodzená pre použité materiály, plátno a kožu. Kovové doplnky sú strieborné. Tento rad sa k nám zatiaľ bohužiaľ nedováža.

https://www.manfrotto.com/national-geographic/private

Záver

Brašny a batohy National Geohraphic vzišli zo spolupráce NG a Manfrotto. Potešia environmentalistov, časť zisku z predaja ide na podporu vzdelávania, ochrany a objavovania. Postupne si bližšie predstavíme vybrané produkty National Geographic. Zatiaľ si môžete pozrieť našu staršiu recenziu modelu Walkabout 2160.

https://www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/brasne/national-geographic-walkabout-2160/

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované